Persbericht
Werkendam, 22 december 2004
Van particulier initiatief tot organisatie met meer dan 30 medewerkers
'Aangenamer Leven' maakt mensen mobiel
WERKENDAM - Binnen twee jaar is 'Aangenamer Leven' uitgegroeid van een kleinschalig particulier initiatief tot een organisatie voor en door gehandicapten met vier vestigingen en twaalf steunpunten. De in totaal circa dertig medewerkers, die allemaal weten wat het is om een beperking of handicap te hebben, streven ernaar om mensen met mobiliteitsproblemen weer mobiel te maken.
De nadruk ligt op het leveren van een breed scala aan scootmobielen en alle service daaromheen: van reparatie en onderhoud tot een 'pech onderweg'-hulpdienst. Daarnaast levert de organisatie ook andere (gebruikte) hulpmiddelen, zoals rolstoelen, brommobielen, aanhangers en relaxfauteuils.
'Aangenamer Leven' is een initiatief van Arno van Veen (44) uit Woudrichem. In 1999 werd hij getroffen door onrecht, leed en ziekte. "Van een hardwerkende locomotief werd ik een hopeloos wrak, afhankelijk van alles en iedereen om mij heen", vertelt hij. "Van de ene op de andere dag werd ik geconfronteerd met het leven met beperkingen. Maar ik besloot mijn tegenslagen te accepteren, probeerde mijn ziekte te overwinnen en het leed te zien als een geschenk waardoor ik mijn leven een andere invulling kon en mocht geven. En dat laatste lukte."
De organisatie begon met één scootmobiel. Die werd spontaan ter beschikking gesteld door Nolda Kalksma. Deze voormalig nationaal tenniskampioene van Suriname, werd op jonge leeftijd al getroffen door MS. Steeds meer mensen werden enthousiast voor het initiatief. Onlangs is een strategische samenwerkingsovereenkomst gesloten met de gehandicapte ondernemers Frits Killaars uit Geleen en Henk Kwarten (directeur van Mell BV) uit Aarle-Rixtel. Ook Klaas en Ria Spaargaren, ouders van een zoon met een geamputeerde voet, hebben zich vorige week aangesloten bij 'Aangenamer Leven'. Daarmee zijn er nu vier vestigingen in Werkendam, Geleen, Aarle-Rixtel en Voorne-Putten. Er lopen reeds gesprekken met diverse andere ondernemers. Het streven is door heel Nederland vestigingen te openen.
"Service staat in alles centraal", zegt Roland van de Werken, die een gedeeltelijke dwarslaesie heeft en de winkel in Werkendam leidt. "We geven mensen 'twee nieuwe benen' - die moeten het wél doen! Bovenop de gebruikelijke fabrieksgarantie geven wij extra garantie. Als mensen pech hebben met hun scootmobiel, kunnen ze een beroep doen op onze mobiele reparatieservice. Bovendien kunnen ze altijd voor onderhoud bij ons terecht."
Naast de bijzondere service en sociale opbouw van dit bedrijf, onderscheidt 'Aangenamer Leven' zich door snelle levering. Frits Killaars, vestigingmanager in Geleen: "Het komt voor dat mensen na het indienen van een aanvraag via de gemeente weken of zelfs maanden op hun scootmobiel moeten wachten. Wij kunnen in principe al na zes uur leveren en in ieder geval binnen 24 uur. Bovendien kun je bij ons kiezen uit honderden modellen; via de gemeente heb je vaak de keuze uit hooguit vijf modellen. Geen wonder dat de mensen die bij ons aankloppen geweldig enthousiast zijn. Omdat onze medewerkers zelf een handicap of bijvoorbeeld een gehandicapte partner hebben, weten we precies wat onze klanten bedoelen." Info:
Noot voor de redactie (
Ingezonden persbericht