ChristenUnie


Gebedslijst december 2004 Woensdag 22 December 2004 - 17:27

Uw Koninkrijk kome
Matteüs 6 : 10

Geachte bidders,

Christus is gekomen. Dat vieren we de komende dagen. En Hij komt. Ook daar staan we bij stil. Wie Hem kennen verwachten Hem met groot verlangen. Zijn Koninkrijk is er en zal eens in volmaaktheid zichtbaar worden.

In de vorige gebedsbrief heeft u kunnen lezen dat de ChristenUnie een gebedsbijeenkomst organiseert op zaterdag 15 januari. Wij vinden het fijn om u te ontmoeten en nodigen u dan ook van harte uit. Peter Vlug sr., voormalig directeur van Opwekking zal een bijdrage leveren in het programma. We hopen met elkaar een moment van bezinning en gebed te hebben.

In verband met de voorbereidingen en organisatie verzoek ik u aan mij door te geven wanneer u komt. Dat kan door de aanmeldbon in te vullen. Tevens kunt u met deze bon gebedspunten doorgeven.

Het programma van 15 januari vindt plaats op het partijbureau van de ChristenUnie te Amersfoort (klik hier voor routebeschrijving) en ziet er als volgt uit:

10.00
Inloop met koffie / thee
10.30
Opening, samenzang, korte overdenking
11.00
Gebedsblok Dank en verootmoediging
Wij buigen ons in dankbaarheid en eerbied voor wat Hij ons geeft. 11.15
Samenzang
11.20
Gebedsblok Nood van ons land
Op tal van terreinen gaat het mis in ons land. We benoemen dit en erkennen dat wij onszelf niet kunnen vrijpleiten. Ook wij hebben ons aandeel daarin gehad.
11.35
Samenzang
11.40
Spreker : Peter Vlug sr.
Bemoediging en aanmoediging
11.55
Samenzang
12.00
Gebedsblok Overheid
Juist hen die over ons gesteld zijn dragen we op. 12.15
Plenaire afsluiting
12.30
Voor de liefhebbers, soep met eventueel een stokbroodje

Komende dagen staan in het teken van vreugde rondom de komst van Christus en de jaarwisseling. Daarnaast halen velen van ons banden aan met familie en vrienden. Er zijn er ook die juist deze dagen in eenzaamheid doorbrengen of herinnerd worden aan het gemis van dierbaren. Van harte wens ik u allen toe dat de vrede van Christus in uw harten heerst, want daartoe zijn we geroepen als leden van een lichaam. (Kol.3:15)

Na dit bericht vindt u de punten waarvoor u kunt danken en bidden. We zijn blij met uw betrokkenheid en hopen u in 2005 te ontmoeten op 15 januari.

Met vriendelijke groet,

Klaas Quist
Coördinator gebed

Gebedslijst december 2004

U kunt danken voor:

* de komst van de Europees ambassadeur voor mensenrechten. Samen met verschillende organisaties heeft de ChristenUnie in juni een pleidooi gevoerd en zijn 10.000 handtekeningen verzameld. Achter de schermen is druk gelobbyd voor de komst van deze EU ambassadeur die bijzondere aandacht zal geven aan godsdienstvrijheid. We zijn blij en dankbaar dat het is gelukt.

* goede ontvangst van het manifest Red Light Alarm waarin de ChristenUnie samen andere organisaties pleit voor een landelijke hulplijn om prostituees en slachtoffers van loverboys op te vangen en helpen bij het uittreden. We zijn blij dat minister Donner en een meerderheid van de Tweede Kamer achter dit voorstel staan.
* de prijs die André Rouvoet heeft gekregen. De parlementaire pers heeft het gekozen tot beste politicus van 2004.

U kunt bidden voor:

* bescherming van uitgezette asielzoekers in risicolanden. De ChristenUnie heeft initiatief genomen om asielzoekers die zijn teruggestuurd te volgen omdat er teveel berichten zijn dat zij in het land van herkomst verdwijnen of worden vermoord. In januari zal Tineke Huizinga een gesprek hebben met de minister van Ontwikkelingssamenwerking, Agnes van Ardenne, die positief staat tegenover dit voorstel.

* voorbereidingen voor de gemeenteraadsverkiezingen van voorjaar 2006. Zaterdag 26 februari organiseert het partijbureau een landelijke actiedag met tal van workshops om zoveel mogelijk mensen enthousiast te maken en actief te krijgen.
* het werk van de selectiecommissie Nieuwe bestuursleden. Er zijn drie vacatures in het landelijk bestuur. De selectiecommissie moet met een voordracht komen van kandidaten.

* het cursuswerk. Vanuit het partijbureau verzorgen we vele trainingen en cursussen om de deskundigheid van lokale politici en besturen te bevorderen.

* de voorbereidingen van de gebedsbijeenkomst van 15 januari op het partijbureau in Amersfoort.

* conferentie van Europea, Christian Political Movement (ECPM) die in januari gehouden zal worden in Estland. De ChristenUnie is één van de initiatiefnemers van deze Europese beweging van christenpolitici en christelijke politieke partijen. Belangrijk onderdeel van deze conferentie is het maken van afspraken over de toekomst van de ECPM. Bidt om wijsheid en dat er een ECPM bestuur komt dat bestaat uit vertegenwoordigers uit verschillende landen.
* de politieke situatie in ons land. Het vertrouwen dat de bevolking heeft in de overheid is gering.

* de regering

* de koninklijke familie.

---