Gemeente Zevenaar


week 52 (20 tot 27 december 2004)

AFSCHEIDSRECEPTIE MEVROUW KLOMP EN DE HEER VAN DEN KONINK

Op 1 januari gaan de gemeenten Zevenaar en Angerlo samen verder in de nieuwe ge-meente Zevenaar.

Mevrouw A.A.T.M. Klomp-Kuipers en de heer H.T.F. van den Konink hebben de keuze ge-maakt om geen nieuwe ambtsperiode als wethouder meer te ambiëren. Zij sluiten hiermee een periode af van 15 jaar, waarin zij zich als raadslid en als wethouder met veel toewijding en betrokkenheid hebben ingezet voor de Zevenaarse gemeenschap.

Op woensdag 22 december 2004 is er van 16.15 tot 18.30 uur een afscheidsreceptie in de Burgerstraat van het gemeentehuis. U bent hiervoor van harte uitgenodigd.

Burgemeester en wethouders van Zevenaar

NB: Op woensdag 22 december zijn de balies geopend tot 12.30 uur, de middag- en avondopenstelling vervalt.

AANVRAGEN VRIJSTELLING BESTEMMINGSPLAN

Bij burgemeester en wethouders zijn de volgende aanvragen ingekomen om met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het:
1. bestemmingsplan Centrum-deelplan Het Griet voor het oprichten van een tochtportaal met overkapping op het perceel Oude Doesburgseweg 24 te Zevenaar;

2. bestemmingsplan Stegeslag voor het uitbreiden van de woning op het perceel Heesackers 24 te Ze-venaar.

Ter inzage
Deze aanvragen liggen met ingang van 23 december a.s. gedurende vier weken ter inzage bij de frontoffice van de sector Grondgebied. Tijdens deze periode kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze kenbaar maken aan burgemeester en wethouders.

WET MILIEUBEHEER

Ontwerpvergunning
De heer A.A.M. Voetdijk heeft een (nieuwe de gehele inrichting omvattende) milieuvergunning aange-vraagd voor de varkenshouderij annex rundveehouderij, op het perceel Kortslag 6 te Zevenaar. Burge-meester en wethouders zijn van plan de gevraagde vergunning te verlenen en hieraan voorschriften te ver-binden ter bescherming van het milieu. In dat kader hebben zij een ontwerpvergunning opgesteld.

Ter inzage
De aanvraag, ontwerpvergunning en bijbehorende stukken worden op 22 december 2004 voor een ieder ter inzage gelegd bij de frontoffice van de sector Grondgebied. Zij kunnen daar tijdens de openingstijden wor-den ingezien. Op afspraak is dit ook buiten de openingsuren mogelijk. Hiervoor kan contact worden opge-nomen met M. Haarsma, van de afdeling Bouwen, Wonen en Milieu, doorkiesnummer 595 223.

Inspraakmogelijkheden
Binnen vier weken na de dag van terinzagelegging kan een ieder bij burgemeester en wethouders schrifte-lijk bedenkingen inbrengen tegen de ontwerpvergunning. Men kan daarbij vragen om zijn persoonlijke ge-gevens niet bekend te maken. Wie binnen deze termijn van vier weken mondeling wil reageren of van ge-dachten wil wisselen over de ontwerpvergunning, kan dit tot een week vóór het einde van deze termijn te-lefonisch doorgeven aan Th. Goes, doorkiesnummer 595 221. Voor de dan te organiseren bijeenkomst wordt ook de aanvrager uitgenodigd.

Revisievergunning
Burgemeester en wethouders hebben op 7 december 2004 aan Vijlit Nederland B.V. een revisievergunning afgegeven aan het bedrijf voor het reviseren van vijlen en raspen en andere kleinschalige werkzaamheden, op het perceel Industriestraat 14a te Zevenaar.

Ter inzage
De vergunning wijkt inhoudelijk niet af van het ontwerp en wordt op 22 december ter inzage gelegd bij de frontoffice van de sector Grondgebied. Zij kan daar tijdens openingstijden worden ingezien tot het einde van de beroepstermijn. Inzage is ook mogelijk buiten de openingstijden. Hiervoor kan een afspraak gemaakt worden met mw. T. Wassink tel. 0316-595229

Beroep
Binnen zes weken na de dag van terinzagelegging kan tegen de vergunning beroep worden ingesteld op de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dit is alleen mogelijk voor belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tot het inbrengen van bedenkingen tegen de ontwerpvergunning. Indien tegen de milieuvergunning beroep is ingesteld, kan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrecht-spraak een voorlopige voorziening worden gevraagd.

VASTGESTELDE BELASTINGVERORDENINGEN 2005 Gelet op het bepaalde in artikel 139 van de Gemeentewet wordt bekend gemaakt dat in de raadsvergade-ring van 15 december 2004 zijn vastgesteld de volgende verordeningen met bijbehorende tarieventabellen:


1. afvalstoffenheffing 2005
2. rioolafvoerrecht 2005
3. hondenbelasting 2005
4. precariobelasting 2005
5. toeristenbelasting 2005
6. forensenbelasting 2005
7. begrafenisrechten 2005
8. brandweerrechten 2005
9. marktgelden 2005
10. rioolaansluitgeld 2005
11. leges 2005

Ter inzage
De verordeningen liggen tot en met 31 januari 2005 ter inzage bij de balie samenleving. Iedereen kan op verzoek, tegen betaling van een bedrag aan leges, een afschrift verkrijgen van één of meer verordeningen.
Voor inlichtingen kunt u bellen met de afdeling belastingen, te bereiken via nummer (0316) 595300. Uitgebreide informatie over de gemeentelijke heffingen ontvangt u in de belastinggids die wordt gevoegd bij de belastingaanslag van februari 2005.

AANGIFTE HONDENBELASTING

In de gemeente Zevenaar wordt hondenbelasting geheven. Belastingplichtig zijn degenen, die een hond in het bezit, ter verzorging of onder toezicht hebben. Het hoofd van een huishouden wordt geacht houder te zijn van de hond of de hon-den, die door de overige leden van een huishouden worden gehouden.

Aanmelding
Het houden van één of meer honden moet u binnen een maand schriftelijk melden. Voor het doen van de aan-gifte kunt u gebruik maken van het in deze ru-briek opge-nomen aan-gifte-for-mulier. Opgemerkt wordt dat indien reeds aan-gifte is gedaan (u hebt dan voor 2004 al een aanslag met hondenbelasting ge-had), u dit nu niet nog eens hoeft te doen.

Afmelding
Hebt u een hond niet meer, dan bent u verplicht dit bin-nen 6 weke-n schriftelijk door te ge-ven. Bij voorkeur door een be-wijs mee te sturen waaruit blijkt dat de hond is overleden (bijvoorbeeld: verklaring dierenarts) of aan an-deren is overge-daan (bijvoorbeeld: ver-klaring van eigendomsoverdracht). Als u de hond niet tijdig af-meldt, dan geldt als datum van het niet meer houden van de hond zes weken voor de datum van de af-mel-ding.

Controle
Regelmatig wordt een controle gehouden op de registratie van de honden. Dit gaat binnenkort weer gebeu-ren, zodat ook uw adres mogelijk wordt bezocht. Er wordt op gewezen dat het niet de bedoeling is met de aangifte van uw hond te wachten totdat de controleur komt. Het houden van een hond moet u binnen één maand schriftelijk melden. U kunt hiervoor gebruik maken van het in deze ru-briek opge-nomen aan-gifte-for-mulier.

AANGIFTEBILJET HONDENBELASTING


1. Naam
:..........................................-..........................
---

Adres
:.....................................................................
---

Postcode
:.....................................................................
---

Woonplaats
:.....................................................................
---


2. a. Aantal honden, dat op bovengenoemd adres wordt gehouden ......................

b. Sedert wanneer .......................

Deze aangifte is naar waarheid ingevuld op..........................(datum)


---
(handtekening)

In een ongefrankeerde enveloppe zenden aan: Gemeente Zevenaar, afdeling belastingen, Antwoordnummer 37, 6900 VB ZEVENAAR

BALIE BURGERZAKEN GESLOTEN OP 30 EN 31 DECEMBER

Op donderdag 30 december en vrijdag 31 december a.s. is de balie burgerzaken de gehele dag voor het publiek is gesloten. Deze dagen worden gebruikt om de bevolkingsbestanden van de gemeente Zevenaar en de gemeente Angerlo samen te voegen. Vanaf maandag 3 januari 2005 is de balie burgerzaken weer op de gebruikelijke tijden geopend. Dit geldt eveneens voor de balie burgerzaken in Angerlo. Het is echter op dit moment nog niet bekend of op de locatie in Angerlo op 3 januari alle producten van burgerzaken kunnen worden geleverd. U wordt geadviseerd hierover eerst telefonisch contact op te nemen (0313-483345) of gebruik te maken van de balie in Zevenaar.

OPENINGSTIJDEN BALIE VANAF 3 JANUARI 2005

Zevenaar: elke werkdag van 08.00 tot 12.30 uur en woensdag bovendien van 16.00 tot 19.30 uur. Angerlo: elke werkdag van 09.00 tot 12.00 uur en woensdag bovendien van 14.00 tot 16.00 uur en van 17.30 tot 19.30 uur.

PAS-65 WORDT AFGESCHAFT PER 1 JANUARI 2005.

De staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft besloten om gemeenten met ingang van 1 januari 2005 niet langer de Pas65 te laten verstrekken. Dit heeft te maken met het invoeren van de Wet op de uitgebreide identificatieplicht per dezelfde datum. Op grond van deze wet moet iedereen in Nederland van veertien jaar en ouder een geldig identiteitsbewijs kunnen tonen. De Pas65 wordt dan een overbodig document, omdat 65-plussers met hun identiteitsbewijs hun leeftijd kunnen aantonen. Burgers die al in het bezit zijn van de Pas65 en inwoners die deze nog vóór 1 januari 2005 aanschaffen, kunnen de Pas65 blijven gebruiken.

GEBRUIKSVERGUNNINGEN
Burgemeester en wethouders hebben de volgende tijdelijke gebruiksvergunningen verleend met betrekking tot brandveilig gebruik als bedoeld in artikel 2.1.1. van de Brandbeveiligingsverordening:


- Kerstmarkt op parkeerplaats van de Edah te Zevenaar op zondag 19 december 2004 :

- Sylvesterparty in sporthal Lentemorgen te Zevenaar op 1 januari 2005

Ter inzage
Deze vergunningen liggen met de tekeningen en bijbehorende stukken vanaf 23 december a.s. ter inzage bij de brandweergarage Prof. Aalbersestraat 3 te Zevenaar.

Bezwaar
Binnen zes weken na de dag van bekendmaking kan eenieder schriftelijk een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders, Postbus
10, 6900 AA Zevenaar. Na het indienen van een bezwaarschrift kunt u tevens een voorlopige voorziening vragen bij de president van de Rechtbank te Arnhem.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Preventie van de brandweer tel: 595172/595176

REGELING VERKEERSREGELAARS

Al enige tijd geleden is de Regeling verkeersregelaars in werking getreden. Deze regeling brengt voor vele verenigingen, organisatiecomités of andere instanties die evenementen organiseren de nodige onduidelijk-heid met zich mee. Omdat deze regeling consequenties kan hebben voor de vergunningverlening voor een evenement heeft de gemeente de belangrijkste zaken op een rijtje gezet.

In de wet zijn voorschriften vastgelegd voor het inzetten van verkeersregelaars bij evenementen. Tijdens evenementen waarbij het noodzakelijk is om het verkeer te regelen, is het verplicht om bevoegde verkeers-regelaars in te zetten. Dit houdt in dat het niet is toegestaan om als vrijwilliger binnen een vereniging op te treden als verkeersregelaar, als niet aan de Regeling Verkeersregelaars wordt voldaan.
Dit betekent dat wanneer een vereniging, organisatiecomité of andere instantie een evenement wenst te organiseren waarbij gebruik wordt gemaakt van een (gedeelte van een) weg, zij vroegtijdig contact dienen op te nemen met de gemeente en de politie. Zij beoordelen of het evenement een zekere regeling en be-geleiding van het verkeer in het belang van de weggebruikers en de deelnemers van het evenement nodig is. Meer informatie hierover kan men inwinnen op de website www.verkeersregelaars.nl.

Ten aanzien van de vergunningverlening voor het mogen houden van een evenement op grond van de Al-gemene Plaatselijke Verordening zal de gemeente in de ontheffingsvoorwaarden standaard opnemen dat de organisatie dient te beschikken over bevoegde verkeersregelaars die ook voldoende verzekerd zijn. Ui-teraard geldt dit alleen voor die evenementen waarbij de inzet van verkeersregelaars nodig wordt geacht.

Hesjes in bruikleen
De gemeente Zevenaar biedt de mogelijkheid aan verenigingen om voor een bepaald evenement de ver-eiste hesjes voor de verkeersregelaars in bruikleen te krijgen. Hiervoor wordt geen vergoeding gevraagd (bij verlies, diefstal of beschadiging wordt een bedrag van 30,-- in rekening gebracht). Indien verenigingen van deze mogelijkheid gebruik wensen te maken, kan men contact opnemen met het Service en Meldpunt tel: 595555.

Cursus
Verder zal de gemeente begin 2005 een cursus organiseren voor vrijwilligers ten behoeve van het verkrij-gen van een certificaat tot verkeersregelaar. De desbetreffende verenigingen en instellingen zijn hiervoor apart aangeschreven.

ALCOHOL IN VERKEER, ONDERSCHAT PROBLEEM

Landelijk bijna 300 doden en 4000 ernstig gewonden per jaar

Effecten onderschat
Doordat alcohol op verschillende manieren ingrijpt op ons waarnemingsproces en op het besturen van onze ledematen, is na alcoholgebruik de kans op een ongeval vele malen groter - tot tientallen keren zo groot. Het verraderlijke daarbij is dat alcohol niet alleen maakt dat je slechter rijdt, maar ook dat je niet merkt hoe slecht je rijdt. Dat maakt alcoholgebruik dubbel gevaarlijk.

Officiële cijfers veel te laag Maar ook in de officiële statistieken wordt het probleem onderschat. De oorzaak daarvan is dat lang niet alle verkeersongevallen door de politie worden geregistreerd. En bij de wèl geregistreerde ongevallen worden betrokkenen lang niet altijd op drankgebruik onderzocht, al helemaal niet als ze zijn overleden. Het resultaat is dat het werkelijke aantal ongevallen waarbij alcohol een rol speelde, wel zon drie keer zo groot is als officieel is vastgesteld. De geschatte werkelijke aantallen: in Nederland vallen in het verkeer per jaar onge-veer 300 doden en 4000 ernstig gewonden door het gebruik van alcohol. Naast het leed en verdriet levert dit een economische schade op van 2 miljard Euro. Alcohol is de voornaamste oorzaak van ernstige ver-keersongevallen.

Extra controles rond de feestdagen Juist omdat er aan het eind van het jaar relatief vaak onder invloed wordt gereden staat dit probleem in de-ze periode en daarna hoog op de prioriteitenlijst van de politie, ook in Gelderland. Er zullen weer duizenden controles worden uitgevoerd. Wie wordt betrapt op rijden onder invloed kan een zeer forse boete tegemoet zien, mogelijk intrekking van het rijbewijs en wellicht zelfs gevangenisstraf. Nadere informatie vindt u op www.bobjijofbobik.nl .

WIJZIGING SLUITINGSTIJD MARKT In verband met Kerstavond en Oudejaarsdag zal de weekmarkt in Zevenaar op vrijdag 24 december en 31 december 2004 sluiten om 16.00 uur in plaats van 20.00 uur.

ZEVENAAR EN DUIVEN AAN DE SLAG MET TEMPO TEAM!

Op donderdag 9 december 2004 zijn de contracten van het eerste Work First project van de gemeente Dui-ven, de gemeente Zevenaar en uitzendorganisatie Tempo-Team bekrachtigd. Directeur Peter Hulsbos van Tempo-Team en de burgemeesters van Duiven en Zevenaar ondertekenden de overeenkomst.

Sinds op 1 januari 2004 de Wet werk en bijstand (WWB) van kracht werd, zijn alle gemeenten in Nederland zelf verantwoordelijk voor de kosten van uitkeringen. Daarom is gemeenten er veel aan gelegen om uitke-ringsgerechtigden zo snel mogelijk aan een baan te helpen. Work First zet, zoals de naam al aangeeft, werk voorop in de bestrijding van werkloosheid. Eerst een baan, dan pas investeren in verdere ontplooiingsmo-gelijkheden, is het principe.

Het Work First project is gestart met 15 kandidaten verspreid over de twee gemeenten. Deze kandidaten zijn geselecteerd op kansrijkheid op de arbeidsmarkt.
De kandidaten worden vervolgens bij een Tempo-Team vestiging ingeschreven om het zakelijke karakter van het traject te benadrukken. Na afloop van deze inschrijving hoort de cliënt welke mogelijkheden Tempo-Team hem of haar kan bieden en vindt terugkoppeling naar de betreffende gemeente plaats. De kans dat de cliënten voor langere tijd uitstromen is groot. Het gaat namelijk om plaatsing in een reguliere baan.

Tijdens de ondertekening benadrukte burgemeester Henk Zomerdijk de meerwaarde van dit pilot-project voor Duiven en Zevenaar en schetste hij de contacten met Tempo Team in de context van de samenwer-king tussen Duiven, Zevenaar, het CWI en het UWV binnen de Arbeidsbeurs. Met name de ontwikkelingen om te komen tot één werkgeversloket acht hij van groot belang om regionaal aanspreekpunt te worden op het gebied van vacatures, werk en inkomen. Peter Hulsbos, landelijk directeur van Tempo Team, memo-reerde dat Tempo Team met dit project een nieuw potentieel van opdrachtgevers en kandidaten aanboort en er dus veel aan gelegen is om dit project tot een succes te maken. Kandidaten wordt een goede uitstroomkans geboden. Zij nemen deel in het netwerk van vacatures en werk-zaamheden dat Tempo-Team heeft. De meerwaarde voor de kandidaten is dat zij ervaren dat zij door te werken uit de bijstand blijven. De kans voor hen op een reguliere baan wordt vergroot.

INGRIJPENDE WIJZIGINGEN NACHTBUSNER ARNHEM E.O.

Met ingang van de nieuwe dienstregeling, op zondag 12 december 2004, zal het Arnhemse nachtbusnet ingrijpend wijzigen. Zo rijden er voortaan geen nachtbussen meer in de nacht van vrijdag op zaterdag en wijzigen de routes en vertrektijden van de bussen in de nacht van zaterdag op zondag. Op het nieuwe nachtbusnet komen diverse bestemmingen te vervallen.

Vanaf de nacht van zaterdag 18 december op zondag 19 december ziet het nachtnet er als volgt uit:


* Lijn 12: Arnhem Centrum Oosterb ek Doorwerth Heelsum Renkum Heteren Driel.

* Lijn 15: Arnhem Centrum Arnhem Elderveld Arnhem De Laar West Elst.
* Lijn 16: Arnhem Centrum Arnhem t Broek Westervoort Lathum Giesbeek.

* Lijn 17: Arnhem Centrum Arnhem Molenbeke Arnhem Presikhaaf Velp Zuid Velp Centrum.

* Lijn 18: Centrum Malburgen West Kronenburg Vredenburg Rijkerswoerd De Laar Oost.

* Lijn 19: Arnhem Centrum Arnhem Malburgen Oost Huissen Bemmel.

Voor alle bestemmingen geldt voortaan een uniform tarief van 5,- (kaartjes uitsluitend verkrijgbaar bij de chauffeur, overige kaartsoorten niet geldig).

De volgende Arnhemse wijken en plaatsen in de omgeving van Arnhem zijn na 12 december niet meer per nachtbus bereikbaar:


* Arnhemse wijken: Alteveer, Cranevelt, Geitenkamp, Het Duifje, Hoogkamp, Vogelwijk.

* Plaatsen in de omgeving van Arnhem: Andelst, Angeren, Babberich, Dieren (wel nachttrein!), Doesburg, Doetinchem (wel nachttrein!), Doornenburg, Duiven (wel nachttrein!), Elden, Gendt, Haalderen, Herwen, Lobith, Randwijk, Rheden (wel nachttrein!), Wageningen, Zetten, Zevenaar (wel nachttrein!).

Alle informatie over het gewijzigde nachtbusnet staat vermeld in de nieuwe folder (verkrijgbaar bij de INFO-post stationsplein Arnhem) en op onze site www.connexxion.nl.

FOUTEN OP AFVALKALENDER

Helaas is bij de samenstelling van de afvalkalender 2005 een fout gemaakt. Bij de papierinzamelingen (voorzijde afvalkalender), die op zaterdag plaatsvinden, zijn enkele verkeerde data opgevoerd.

Hieronder treft u de juiste data aan:
- Zonnemaat Noord en Giesbeek: zaterdag 1 oktober en zaterdag 5 november

- Oud Zevenaar, Ooij en Zuidspoor: zaterdag 8 oktober en zaterdag 12 november

- Lentemorgen 2 en Lathum: zaterdag 15 oktober en zaterdag 19 november

OUD PAPIER

In Zevenaar wordt maandelijks huis-aan-huis papier ingezameld. Hieronder leest u wanneer er in uw wijk wordt ingezameld. De inzameling is overdag, tenzij anders is vermeld. Papier gebundeld aanbieden op de aanbiedplaatsen. Wilt u svp plastic folies verwijderen. Papier van bedrijven wordt niet meegenomen. De inzameling in de wijk Zonnemaat Zuid/Centrum/Molenwijk is bij wijze van uitzondering op maandag 27 december.


* Maandagmorgen 27 december Centrum en Molenwijk door supportersvereniging DCS

* Maandagmiddag 27 december Zonnemaat Zuid door supportersvereniging DCS

* Dinsdagavond 28 december Zonegge 1-6 15-24, Hooge Bongert/Mei-doorn, Bergvre-de en HAT-woningen Methen door CV De Griethtreejers

OPENBARE BEKENDMAKINGEN

Ingekomen aanvragen sloopvergunning week 50/2004:
- Veldhuizenseweg 6, Babberich, het slopen van de woning.

Ingekomen aanvragen sloopvergunning week 51/2004:
- Bergvrede 6, het slopen van gevelpanelen.

Ingekomen lichte bouwaanvragen week 51/2004:
- Diepenbrockstraat 28, het vergroten van de keuken van het woonhuis;
- Roodwilligen 89, het uitbreiden van de woning;

Ingekomen reguliere bouwaanvragen week 50/2004:
- Ringbaan Oost mast nr 726, het plaatsen van een dubbelzijdig verlichte reclame aan een mast (Aldi);
- Doesburgseweg mast 766, het plaatsen van een dubbelzijdig verlichte reclame aan een lichtmast (Aldi);

Ingekomen reguliere bouwaanvragen 1e fase week 49/2004:
- Bemweg ongenummerd, het oprichten van een woning.

De ingekomen aanvragen liggen bij de frontoffice van de sector Grondgebied voor een ieder ter inzage. Tegen deze aanvragen kan geen bezwaar worden gemaakt. Belanghebbenden kunnen wel hun zienswijze kenbaar maken aan burgemeester en wethouders, Postbus 10, 6900 AA Zevenaar. Hierbij wordt opgemerkt dat een bouwvergunning moet worden verleend als aan de wettelijke eisen wordt voldaan.

BESLUITEN

Verleende kapvergunningen week 47/2004:
- 28 bomen langs de Molenstraat, Wilhelminalaan, Julianalaan, Haspelstraat en de Didamseweg. Twee weken na deze publicatie zal de gemeente Zevenaar beginnen met de kapwerkzaamheden.

Verleende reguliere bouwvergunningen week 51/2004:
- Weverstraat 9, het herbouwen van een bedrijfspand.

Verleende reguliere bouwvergunningen met vrijstelling o.g.v. artikel
15 WRO week 51/2004:
- Ravenstraat 6, het uitbreiden van de woning

Verleende reguliere bouwvergunningen met vrijstelling o.g.v. artikel
19 lid 3 WRO week 51/2004:
- Babberichseweg 106, het vergroten van een kantoor bij een woonhuis

Verleende lichte bouwvergunningen met vrijstelling o.g.v. artikel 15 WRO week 51/2004:

- Ticheloven 2-36, het oprichten van een fietsenstalling;

Verleende lichte bouwvergunningen week 51/2004:
- Meidoornstraat 21, het veranderen van een garagedeur in een kozijn en het doorbreken van een binnen-muur

Verleende lichte bouwvergunningen met vrijstelling o.g.v. artikel 19.3 WRO week 50/2004:

- Tooropstraat 5, het vergoten van de woning en de berging

Verleende reclamevergunning week 50/2004:
- Grietsestraat 62-64, het plaatsen van een lichtreclame.

Algemene Plaatselijke Verordening 2000 Zevenaar:
* de heer G. van Schrieck, vergunning voor het plaatsen van een kerstboom op het grasveld aan de Smetanastraat te Zevenaar ter hoogte van de huisnummers7 t/m 12 in de periode van 11 december
2004 tot 8 januari 2005;

* Baptistengemeente Zevenaar, vergunning voor het plaatsen van aankondigingborden in de periode van 16 t/m 26 december 2004;
* mw. H.M.Bosman, vergunning voor het organiseren van een kerstmarkt op 19 december 2004van 10.00 - 18.00 uur op de parkeerplaats van de Edah aan de Kampsingel te Zevenaar; tevens is vergunning verleend voor het plaatsen van aankondigingborden in de periode van 8 t/m 19 december 2004;

* Carnavalsvereniging de Nachtuulen, vergunning voor het plaatsen van aankondigborden in de periode van 19 december 2004 t/m 2 januari 2005, 2 t/m 9 januari 2005, 9 t/m 23 januari 2005, 25 januari t/m 8 februari 2005;

* Stichting Satelliet/Wip Inn, vergunning voor het organiseren van een nieuwjaarsfeest op 1 januari 2005 van 01.00 - 06.00 uur in het schuttersgebouw aan de slenterweg te Zevenaar;
* Karnavalsvereniging De Schuumkoppen, vergunning voor het ophangen van 4 spandoeken in de perio-de van 19 januari t/m 9 februari
2005; dit betreft een gewijzigde vergunning;
* Operettevereniging Amicitia, vergunning voor het plaatsen van aankondigingborden in de periode van 28 februari t/m 12 maart
2005;

* Circus Bongo, vergunning voor het plaatsen van een tent op Mercurion te Zevenaar (naast de sporthal), en een speelvergunning voor de periode 28 februari t/m 6 maart 2005;
* Automark BV, vergunning voor het innemen van een standplaats op het parkeerterrein van de voormali
ge Maria Koninginkerk aan het Noordeinde te Zevenaar op 12 maart
2005

Tijdstip van de aanvraag kan met zich meebrengen dat een vergunning / ontheffing niet tijdig wordt gepubli-ceerd. Degene wiens belang rechtstreeks bij één van de bovengenoemde besluiten is betrokken, kan bin-nen 6 weken na de bekendmaking van het betreffende besluit daartegen een bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan dat het besluit genomen heeft.

KERSTBRUNCH

De SWOZ organiseert op 26 december( 2e kerstdag) een sfeervolle Kerstbrunch voor alle

55-plussers in de gemeente Zevenaar.

Vanaf 11.30 tot 15.00 uur kan men genieten van koffie met een kersttraktatie, een heerlijke brunch en na afloop is er een gezellige dia-met-verhaalpresentatie.

Kaarten 8,50 zijn tot 18 december te koop bij het dienstencentrum De Hooge Bongert.
Problemen met vervoer kunnen in overleg met de SWOZ worden opgelost.(526994).

BRANDVEILIGHEID TIJDENS DE FEESTDAGEN EN FESTIVITEITEN

TIPS VOOR THUIS

Het einde van het jaar is vol van feestelijkheden. Helaas kan de gezelligheid door brand wreed worden ver-stoord. Vandaar deze brandveilige tips.

Komt er een kerstboom?


* Koop een boom die niet te groot is voor uw kamer.
* Plaats de boom niet op een vluchtroute, hierdoor voorkomt u dat u ingesloten raakt.

* Zorg ervoor dat de boom goed stevig staat en plaats hem zo, dat hij niet gemakkelijk omver gelopen kan worden.
* Een boom in een met water gevulde speciale standaard of in een emmer met nat zand is veel veiliger dan een boom die niet bevochtigd wordt. Hierdoor zal de boom minder snel uitdrogen en uitvallen, waar door het brandgevaar minder wordt. Regelmatig bijvullen is dan wel vereist.

* Wilt u het echt veilig doen koop dan een moeilijk brandbare (kunststof) boom.

* Zet de boom niet te dicht bij de gordijnen of andere gemakkelijk brandbare materialen.

* Gebruik nooit echte kaarsjes in de boom. Een moment van onoplettendheid kan uw boom in een fakkel doen veranderen.
* Gebruik alleen elektrische kaarsjes met een KEMA-keur, controleer voor gebruik of de bedrading niet is beschadigd.
* Gebruik een gaaf en goed passend verlengsnoer en leg dat zo neer dat niemand erover kan struikelen.

* Doe de verlichting uit als u weggaat of gaat slapen. Uitdoen is niet het lampje losdraaien maar de stek-ker uit het stopcontact halen.

Gaat u versiering ophangen?


* Gebruik geen dennengroen of doe dit slechts in beperkte mate. Dit materiaal is zeer brandgevaarlijk, zeker als het droog is.
* Moeilijk brandbaar versieringsmateriaal beperkt het risico van brand. Dergelijk versieringsmateriaal is verkrijgbaar bij de reguliere handel. Vraag hier dus expliciet om.
* Versieringsmateriaal langs en aan de plafonds, dient met de onderzijde zo te hangen dat niemand hier tegenaan kan lopen.
* Zorg ervoor dat versieringen niet in aanraking kunnen komen met verlichting en andere warm wordende apparaten.
* Hang de versiering op met behulp van ijzerdraad.

Laat u kaarsen branden?


* Zet kaarsen in een stevige houder op een vlakke ondergrond.
* Gebruik geen houders van plastic, hout of ander makkelijk brandbaar materiaal.

* Zorg dat de kaarsen buiten bereik van kinderen en huisdieren blijven.

* Laat kaarsen in kerststukjes niet te ver opbranden en plaats de kerststukjes zo dat u ze kunt zien.

* Zet kaarsen en kerststukjes niet te dicht bij een warmtebron zoals de radiator van de centrale verwarming of bijvoorbeeld in de vensterbank. De kaarsen kunnen dan week worden en ombuigen.
* Zet kaarsen niet dicht bij andere brandbare materialen zoals de gordijnen.

Fonduen en gourmetten

* Gebruikt u spiritus? Vul dan nooit de brander in de nabijheid van vuur. Vul de brander pas als deze helemaal is afgekoeld, en doe dit niet op de tafel.

* Zorg dat het fonduestel tijdens gebruik op een niet brandbaar onderblad staat. Hierdoor voorkomt u dat de tafel te heet wordt en bovendien wordt de gemorste olie opgevangen.
* Realiseert u zich, dat een spiritusvlam nagenoeg onzichtbaar is; deze kan nog volop branden terwijl u denkt dat de vlam uit is.
* Ook bij fonduen kan de vlam in de pan slaan. Leg daarom een passend deksel op tafel om snel te kun-nen reageren.
* Zet een elektrisch fonduestel zo dicht mogelijk bij het stopcontact. Dan kan niemand over het snoer struikelen en het fonduestel meesleuren.

* Gebruik geen aardewerk pannen voor vleesfondue. Deze zijn niet bestand tegen de hoge temperatuur die daarvoor nodig is.
* Laat (kleine) kinderen nooit alleen fonduen.
* Reik nooit over de fonduepan heen om iets te pakken.

Heeft u een openhaard?

* Een regelmatige veegbeurt van uw schoorsteen verkleint de kans op een schoorsteenbrand sterk.

* Brand geen (geverfd) afvalhout in uw openhaard.
* Gebruik een vonkenscherm.

* Laat de openhaard nooit onbeheerd achter als deze brand.
* Maak de openhaard goed uit voordat u naar bed gaat of het huis verlaat.

* Zorg voor voldoende ventilatie in uw woning en trek in uw schoorsteen. Anders kan de hoeveelheid koolmonoxide in huis ongemerkt tot een gevaarlijk niveau oplopen.

Hoe te handelen bij een calamiteit

Mocht er, ondanks alle door u genomen voorzorgsmaatregelen, toch nog iets mis gaan, handel dan als volgt:


1. Blijf kalm.

2. Waarschuw de overige bewoners.
3. Vlucht volgens uw eigen vluchtplan.
4. Houd deuren en ramen gesloten en sluit deuren achter u.
5. Blijf dicht bij de grond.
6. Bel NA ONTVLUCHTING direct 1-1-2

De brandweer wenst u gezellige en vooral veilige feestdagen toe.


---

---

INFO GEMEENTE ANGERLO week 52, 2004
---

---
Colofon
Bezoekadres : Bingerdenseweg 15, 6986 CE Angerlo telefoon : 0313-483333, telefax: 0313-483348 E-mail : gemeente@angerlo.nl website : www.angerlo.nl Openingstijden : maandag t/m vrijdag 9.00 tot 12.00 uur woensdag bovendien 14.00 tot 16.00 uur en van
17.30 tot 19.30 uur Spreekuur burgemeester en wethouders woensdag van 18.30 tot 19.30 uur Verzorging uitgave afdeling Middelen 0313- 483337
---

---

AANVRAGEN VRIJSTELLING BESTEMMINGSPLAN

Bij burgemeester en wethouders is een aanvraag ingekomen om met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Zandveld 1993 voor het plaatsen van een garage/hobbyruimte op het perceel Akkerweg 19 te Angerlo.

Ter inzage
Deze aanvraag ligt met ingang van 23 december a.s. gedurende vier weken ter inzage bij de frontoffice van de sector Grondgebied te Zevenaar. Tijdens deze periode kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze kenbaar maken aan burgemeester en wethouders.

Bij burgemeester en wethouders is een aanvraag ingekomen om met toepassing van artikel 15 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Riverparc 1998-I voor het uitbreiden van de recreatiewoning op het perceel De Muggenwaard
20-169 te Lathum.

Ter inzage
Deze aanvraag ligt met ingang van 25 december a.s. gedurende twee weken ter inzage bij de frontoffice van de sector Grondgebied te Zevenaar. Tijdens deze periode kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze ken-baar maken aan burgemeester en wethouders.

VOORONTWERP BESTEMMINGSPLAN BEDRIJVENTERREIN ANGERLO-DOESBURG (inspraak)

Met ingang van 23 december 2004 ligt gedurende 4 weken ter inzage ligt het voorontwerp-bestemmingsplan bedrijventerrein Angerlo-Doesburg. Dit voorontwerp voorziet in de planologische inpassing van een gezamenlijk bedrijventerrein van de ge-meenten Angerlo en Doesburg nabij de kern Angerlo. Het plangebied wordt begrensd door de Rivierweg aan de noordzijde, aan de zuidzijde door een watergang, aan de westzijde door de Ganzepoelweg en aan de oostzijde door de dijk van de Oude IJssel.

Gedurende de termijn van terinzageligging kan het voorontwerp door een ieder worden ingezien in het ge-meentehuis van Zevenaar, bij de frontoffice van de sector Grondgebied. Inzage is mogelijk:

* zonder afspraak tijdens openingsuren van het gemeentehuis;
* op afspraak buiten de openingsuren doch binnen de kantooruren van het gemeentehuis en uitsluitend desgevraagd op afspraak buiten de kantooruren.

Tijdens de terinzageligging kan een ieder een schriftelijk een reactie indienen bij het college van burge-meester en wethouders, Postbus 10,
6900 AA Zevenaar.

VOORBEREIDINGSBESLUIT BESTEMMINGSPLAN "RUIMTE VOOR DE RIVIER" RHEDERLAAG GEMEENTE ANGERLO

Burgemeester en wethouders van Angerlo maken bekend, dat de gemeenteraad van Angerlo in zijn open-bare vergadering van 20 december
2004 heeft besloten I. te verklaren, dat een bestemmingsplan wordt voorbereid voor de gronden, die vallen binnen de ter zake op de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte tekening aangegeven grens;

II. te bepalen, dat het verboden is zonder of in afwijking van een schriftelijke vergunning van burge-meester en wethouders (aanlegvergunning) in en/of op de gronden, waarop dit besluit betrekking heeft, de navolgende werken en/of werkzaamheden, niet behorende tot het normale onderhoud of beheer, uit te voeren:


1. voor wat betreft gronden, die op de tekening zijn aangeduid als NATUURGEBIED,
a. het vellen of rooien van houtgewassen dan wel zodanige handelingen te verrichten, dat ernstige schade aan houtgewassen kan worden veroorzaakt;
b. het vergraven, afgraven en egaliseren van gronden; c. het aanbrengen van diepwortelende beplantingen; d. het aanleggen, verbreden en verharden van wegen, paden, parkeergelegenheden en andere oppervlakteverhardingen;
2. voor wat betreft gronden, die op de tekening zijn aangeduid als DAGRECREATIE MET LANDSCHAPSWAARDEN, a. het vellen en rooien van houtgewas; b. het afgraven, vergraven, ophogen en egaliseren van gronden; c. het aanleggen van ondergrondse leidingen, constructies, installaties en apparatuur; d. het bebossen van gronden; e. het aanleggen, verbreden, en verharden van wegen, paden, parkeergelegenheden en andere oppervlakteverhardingen;
3. voor wat betreft gronden, die op de tekening zijn aangeduid als AGRARISCH GEBIED MET LANDSCHAPSWAARDEN, a. voor zover deze gronden nader zijn aangegeven met de lettercodes b, h en v

1. het vellen of rooien van houtgewas;
2. het vergraven en egaliseren van gronden;
3. het aanleggen, verbreden, verharden en verwijderen van wegen en paden;
b. voor wat betreft deze gronden voor zover deze niet nader met een lettercode zijn aangegeven
1. het vellen en rooien van houtgewas;
2. het afgraven, vergraven, ophogen en egaliseren van gronden;

3. het aanleggen van ondergrondse leidingen, constructies, installaties en apparatuur;
4. het aanleggen, verbreden en verharden van wegen, paden, parkeergelegenheden en andere oppervlakteverhardingen;
4. voor wat betreft gronden, die op de tekening zijn aangeduid als ZONE VOGELRICHTLIJNGEBIED, a. het vergraven, afgraven, egaliseren, woelen, mengen, draineren, diepploegen en ophogen van gronden; b. het aanleggen, verbreden, verdiepen en dempen van sloten, vijvers, watergangen en andere wateren; c. het aanleggen van onverharde, halfverharde en verharde wegen, paden, parkeergelegenheden en andere oppervlakteverhardingen alsmede het
verbreden, verlengen of anderszins veranderen van bestaande onverharde, halfverharde en verharde wegen, paden, parkeergelegenheden en andere
oppervlakteverhardingen; d. het aanbrengen van beplantingen en het bebossen van gronden; e. het gebruiken, storten en opslaan van meststoffen, bestrijdingsmiddelen, verontreinigde grond en schadelijke stoffen; f. het uitvoeren van werken in het kader van ontwatering, bronnering of grondwaterwinning en het verlagen van het grondwaterpeil;
g. het aanbrengen van onder- of bovengrondse leidingen, constructies en apparartuur; h. het scheuren van grasland;
5. voor wat betreft gronden, die voor zover begrepen in het op de tekening rood omlijnd gebied zijn gelegen
- aan weerszijden binnen 50 m uit het hart van gronden, die op de tekening zijn aangeduid als VERKEER voor zover deze nader zijn aangegeven met de
lettercode go,

- aan weerszijden binnen 15 m uit het hart van gronden, die op de tekening zijn aangeduid als VERKEER voor zover deze nader zijn aangegeven met de
lettercode eo,

- aan weerszijden binnen 5 m uit de insteek van watergangen, die zijn gelegen binnen de op de tekening als A-WATERGANG aangeduide gronden,
a. het ophogen van gronden; b. het beplanten met bomen, heesters en andere opgaande beplanting;
c. het aanleggen van geluidswallen; d. het aanbrengen van bovengrondse constructies, installaties en apparatuur;

III. te bepalen, dat dit besluit in werking treedt met ingang van 28 december 2004.

Ter inzage
Het besluit met bijbehorende tekening ligt met ingang van 27 december
2004 voor een ieder ter inzage tij-dens de openingsuren in zowel het gemeentehuis van Angerlo als het gemeentehuis van Zevenaar (balie sector Ruimte).

Bezwaar
Op grond van het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht kan door belanghebbenden tegen het besluit binnen 6 weken na inwerkingtreding daarvan een gemotiveerd bezwaarschrift worden ingediend. Tot en met 31 december 2004 dient het bezwaarschrift te worden ingediend bij de gemeenteraad van An-gerlo (Bingerdenseweg 15, 6986 CE ANGERLO).
Met ingang van 1 januari 2005 dient het bezwaarschrift te worden ingediend bij de gemeenteraad van Ze-venaar (Postbus 10, 6900 AA ZEVENAAR).

BESLUITEN:

Ingekomen lichte bouwaanvragen week 47/2004:
- Het Walbekerveld 12, oprichten van een erker

Ingekomen lichte bouwaanvragen week 48/2004:
- De Muggenwaard 20-169, plaatsen van een dakkapel en het plaatsen van een serre

Ingekomen aanvraag sloopvergunning week 49/2004:
- Mariëndaalseweg 21, slopen van asbesthoudend materiaal

Verleende reguliere bouwvergunningen week 48/2004:
- Meenstestraat 93, gedeeltelijk vernieuwen van een veiligheidscorridor

Algemene Plaatselijke Verordening Angerlo 2004:
* mw. Rispens-Visser, vergunning voor het houden van een buurtfeest in dorpshuis het Gebouw in La-thum op zaterdsag 8 januari 2005 van
20.00 - 24.00 uur;

* Kaashoeve Kuit, vergunning voor het venten met kaas, nootjes, worst en eirenen in Angerlo en Gies-beek gedurende het jaar 2005;
* carnavalsvereniging Knor en Knalpot, vergunning voor het organiseren van diverse carnavalsactiviteiten in Giesbeek in de periode van 5 t/m 8 februari 2005; tevens is vergunning verleend voor het plaatsen van aankondigingborden in Giesbeek (Zwalmstraat en Uitmeentsestraat) in de periode van 25 januari t/m 8 februari
2005;

* carnavalsvereniging De Deurdouwers, veergunning voor het organiseren van diverse carnavalsactiviteiten in Angerlo en Lathum in de periode van 29 januari t/m 6 februari 2005

Carbid-schieten:

- P.W.A. Peters, vanaf de Bevermeerseweg 11 te Angerlo richting weiland op 31 december 2004 van 12.00 - 16.00 uur;
- J.G.F. Staring, vanaf Dorpsstraat 44 te Angerlo richting bebouwing (weiland) op 31 december 2004 van 13.00 - 16.30 uur;
- Carbidploeg het Klooster, vanaf Het Klooster 1 te Angerlo richting Angerlo (weiland) op 31 december 2004 van 13.00 - 16.00 uur;
- A.J. Elfrink, vanaf de Bevermeerseweg 2 te Angerlo richting vangnet op 31 december 2004 van 13.30 - 17.30 uur

Tijdstip van de aanvraag kan met zich meebrengen dat een vergunning/ontheffing niet tijdig wordt gepubli-ceerd.

Bezwaar
Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan door belanghebbenden binnen 6 weken na de dag van bekendmaking van de bovengenoemde besluiten, schriftelijk een gemotiveerd en ondertekend bezwaar-schrift worden ingediend bij het bestuursorgaan dat het besluit genomen heeft. Dit bezwaar heeft geen schorsende werking. Ingeval van spoed kunt u naast het indienen van een bezwaarschrift bij de voorzienin-genrechter van de rechtbank te Arnhem (Postbus 9030, 6800 EM Arnhem) een verzoek indienen om een voorlopige voorziening te treffen. Voor het behandelen van een dergelijk verzoek wordt griffierecht geheven.

OPENINGSTIJDEN GEMEENTEHUIS TUSSEN KERST EN OUD EN NIEUW

Het gemeentehuis Angerlo is tussen Kerst en Oud en Nieuw (van 27 tot en met 31 december)
gesloten.

De afdeling Burgerzaken is op woensdagmiddag (29 december) geopend van
14.00 tot 16.00 uur. U kunt dan terecht voor het afhalen van reisdocumenten, aangifte geboorten en overlijden.

Naar Menu