Eemland zuid, 11.35 uur

Utrecht 17-12-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Aanrijding tussen meerdere autos

AMERSFOORT - Op donderdag 16 december raakten vier autos betrokken bij een ongeval.

Rond 21.50 uur reed een 21-jarige automobilist uit Amersfoort over de Outputweg in de richting van de Hogeweg. Voor hem reed een 30-jarige automobilist uit Deventer en achter hem een 19-jarige automobilist uit Amersfoort.

De 21-jarige Amersfoorter haalde de Deventenaar over het weggedeelte voor het tegemoetkomende verkeer in. Daar naderde op dat moment een 42-jarige automobilist uit Amersfoort. De 21-jarige automobilist ging daarom vol in zijn remmen, waardoor zijn wielen blokkeerden en hij kwam frontaal in aanrijding met zijn 42-jarige tegenligger. De 21-jarige Amersfoorter kwam in de berm tot stilstand.

Door de aanrijding botste de 42-jarige automobilist tegen de zijkant van de auto van de 30-jarige Deventenaar en vervolgens botste de 19-jarige automobilist op de 42-jarige Amersfoorter.

Alle betrokkenen werden ter plaatse door het personeel van een ambulance onderzocht en bleken geen letsel te hebben.

Veel schade door ongeval

WOUDENBERG Een moment van onoplettendheid leidde donderdag rond 14.30 uur tot een verkeerschaos op de Randweg.

Een 35-jarige automobilist uit Klundert stuurde op dat moment zijn voertuig gedeeltelijk op de weghelft voor het tegemoetkomend verkeer. Daar reed een 56-jarige autobestuurder uit Amersfoort, die de tegemoetkomende bestuurder niet meer kon ontwijken. Door de daarop volgende botsing brak het voorwiel af. Dit wiel vloog vervolgens tegen de voorruit van een derde voertuig, bestuurd door een 42-jarige inwoner van Amerongen.

Ondanks de daardoor ontstane schade, raakten geen van de betrokkenen gewond. Wel werd de 35-jarige automobilist uit Zundert voor de zekerheid in het ziekenhuis onderzocht.