Captaris Workflow 5.0 biedt nieuwe en verbeterde functionaliteit

Automatisering van bestaande en nieuwe bedrijfsprocessen binnen Microsoft omgevingen

Nieuwegein, 17 december 2004 - Captaris, vooraanstaand leverancier van Business Information Delivery Solutions, kondigt Captaris Workflow versie 5.0, aan. Met deze software kunnen organisaties werkstromen rondom hun primaire processen eenvoudig en flexibel integreren met vrijwel elke Microsoft omgeving en met andere enterprise applicaties. Hierdoor ontstaan grote verbeteringen op het gebied van productiviteit, financiële verslaglegging en de naleving van regelgeving door de overheid. Deze software stond voorheen bekend als Teamplate voor .NET, maar Captaris heeft ervoor gekozen deze naam te veranderen in Captaris Workflow, om zodoende de functionaliteit van de software beter tot uiting te laten komen.

Captaris Workflow 5.0 geeft klanten een helder migratiepad naar een verbeterde omgang met bedrijfsinformatie, door een naadloze integratie met RightFax fax- en documentoplossingen en met Microsoft technologieën, waaronder Microsoft Office System, BizTalk Server, Exchange Server, Great Plains, Content Management Server en nu ook Visual Studio .NET 2003.

Captaris en Microsoft
Captaris is een Microsoft Gold Certified Partner en beschikt derhalve over de nodige expertise. Captaris werkt nauw samen met de diverse Microsoft productgroepen, waaronder de Information Worker and Solution Accelerator Teams, E-business Servers, Developer and Platform Evangelism Group en Microsoft Business Solutions, om Captaris Workflow 5.0 zo goed mogelijk te integreren met Microsoft producten.

"Een van de belangrijkste doelstellingen van het Microsoft Office System is om gebruikers in staat te stellen op een flexibele en gedegen manier met zakelijke informatie om te gaan," zegt Kirk Koenigsbauer, algemeen manager van Information Worker Product Management bij Microsoft. "Deze laatste versie van Captaris Workflow steekt duidelijk boven het maaiveld uit, doordat het krachtige nieuwe mogelijkheden biedt en naadloos geïntegreerd is met de Microsoft omgeving. Hierdoor ontstaan aantrekkelijke oplossingen voor workflow- en documentbeheer."

"Captaris Workflow 5.0 helpt onze klanten bij het automatiseren van bestaande en nieuwe bedrijfsprocessen en doet dat makkelijker dan ooit tevoren," zegt Jürgen Stephan, vice-president Global Marketing van Captaris. "Klanten kunnen een betere financiële verslaglegging en een snelle terugverdientijd tegemoet zien, terwijl ze ook de mogelijkheid krijgen om bestaande infrastructuur en processen te integreren binnen elke omgeving. Door de nauwe integratie met Microsoft producten en technologieën biedt Captaris Business Information Delivery Solutions de meest complete oplossing op het gebied van zakelijke workflows die er vandaag de dag op de markt is."

De belangrijkste eigenschappen van Captaris Workflow 5.0;
* Betere integratie met Microsoft SharePoint 2003 (producten en technologieën). De software bevat een nieuwe gebruikersinterface en biedt de mogelijkheid om zowel een SharePoint Portal Server 2003 als Microsoft Windows SharePoint Services omgeving te installeren;
* Tien nieuwe sjablonen. Deze bieden verticale, horizontale en line-of-business functionaliteit, terwijl elke maand minstens vijf nieuwe sjablonen beschikbaar komen;
* Nieuwe integratie met Visual Studio .NET 2003. Vanaf nu kunnen organisaties Visual Studio .NET 2003 gebruiken voor het ontwikkelen en debuggen van workflows.

Beschikbaarheid
Captaris Workflow 5.0 is vanaf heden beschikbaar via Captaris en zijn netwerk van resellers en distributeurs. Kijk voor meer informatie op http://www.teamplate.com/internal/contactus/international_locations.asp#Benelux

Over Captaris
Captaris (NASDAQ: CAPA), opgericht in 1982, is een vooraanstaand leverancier van oplossingen voor het distribueren van bedrijfsinformatie, die de berichtenstroom, data en documenten binnen een organisatie integreren, verwerken en automatiseren. Captaris levert in samenwerking met vooraanstaande technologiebedrijven een complete reeks producten en diensten, via een wereldwijd distributienetwerk. Het bedrijf heeft ruim 80.000 systemen geïnstalleerd in 44 landen, onder andere bij 93 van de Fortune 100-bedrijven, die met de oplossingen van Captaris de kosten terugbrengen en de prestaties van hun bedrijfskritische informatiesystemen verhogen.

Het hoofdkantoor van Captaris is gevestigd in Bellevue (VS). Het bedrijf heeft ook vestigingen in de Verenigde Staten (Portland, Tuscon), Canada (Calgary), Zwitserland, Groot-Brittannië, Duitsland, Hong Kong, Australië en Dubai. Het Europese hoofdkantoor bevindt zich in Nieuwegein. Meer informatie is te vinden op www.captaris.com.

Dit persbericht is ook te downloaden op http://www.mcsonline.nl/pers .