Het Nederlandse voorzitterschap van de Europese Unie


---

14-12-2004 http://www.eu2004.nl/
Algemene Zaken en Externe Betrekkingen | Persberichten


---


*Minister-president Balkenende nodigt collega's uit voor Europese Raad van 16 en 17 december

In onderstaande brief heeft minister-president Balkenende zijn Europese collega-regeringsleiders en -staatshoofden uitgenodigd de tweede Europese Raad bij te wonen die tijdens het Nederlandse EU-voorzitterschap wordt gehouden.

Den Haag, december 2004.

Geachte collega,

Met genoegen nodig ik U uit voor de bijeenkomst van de Europese Raad die op 16 en 17 december in Brussel zal plaatsvinden.

Ik begroet u graag in Justus Lipsius waar op 16 december om 19.15 ons diner zal aanvangen. Tijdens dit diner zullen wij van gedachten wisselen over de uitbreidingskwesties die op de agenda van de Europese Raad staan. De Ministers van Buitenlandse Zaken zullen tijdens hun diner spreken over Oekraïne, het Midden-Oosten en de Europese Veiligheidsstrategie.

Op 17 december zal om10.00 de gebruikelijke bijeenkomst met de voorzitter van het Europees Parlement plaatsvinden. Vervolgens zal een ontmoeting plaatsvinden met de Secretaris-Generaal van de VN, de heer Kofi Annan, waarbij we zullen stilstaan bij de dreigingen en uitdagingen van de 21e eeuw, met name het concept van collectieve veiligheid en de strijd tegen armoede door de vervulling van de Millennium Development Goals.

Daarna zal de plenaire werksessie aanvangen met een bespreking over de voortgang in de strijd tegen terrorisme, op basis van een presentatie door Secretaris-Generaal/Hoge Vertegenwoordiger Javier Solana. Voorts zullen de ontwerp-conclusies worden besproken en zal ik u kort uiteenzetten wat de resultaten zijn van de serie debatten over 'Europe. A beautiful Idea?', die op mijn initiatief is gehouden.

Aansluitend zal een ontmoeting met de Kandidaat-lidstaten plaatsvinden.

Ik zie er naar uit om U op 16 december te begroeten.

Hoogachtend,

Jan Peter Balkenende
Voorzitter van de Europese Raad

http://www.eu2004.nl/20041213-175356-C