KNMVD

Half miljoen dieren heeft paspoort

KNMvD reikt 500.000ste dierenpaspoort uit

Vandaag, donderdag 16 december reikt de voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde, Ton de Ruijter het 500.000ste dierenpaspoort uit. Dierenartsenpraktijk Breda e.o. zal het exemplaar feestelijk in ontvangst nemen.

Per 3 juli 2004 geldt er een nieuwe EU-verordening over het reizen met honden, katten en fretten. Vanaf deze datum geldt binnen de EU dat zodra een reis wordt ondernomen dat:
Het dier moet in bezit zijn van een paspoort volgens Europees model Het dier moeten gevaccineerd zijn tegen Rabiës (hondsdolheid) Het dier moet geïdentificeerd zijn.

Diereigenaren die na 3 juli 2004 op reis gaan en de hond, kat of fret mee willen nemen, moeten dus in bezit zijn van het Europese dierenpaspoort waarin bovenstaande gegevens zijn opgenomen. Vanaf april 2004 is de KNMvD als eerste organisatie uitgever van het officiële dierenpaspoort en distribueert het paspoort aan dierenartsen. Diereigenaren kunnen bij de dierenartsen terecht voor dit reisdocument.

Het paspoort bestaat uit twee delen. Het voorste gedeelte is het officiële en gestandaardiseerde reisgedeelte. Het tweede gedeelte is voor het bijhouden van de gezondheidscontroles en de overige vaccinaties.