Gemeente Dalfsen

20-12-2004

Feestelijke brandweeravond in De Trefkoele

Dalfsen - Op woensdag 15 december vond in De Trefkoele in Dalfsen de jaarlijkse brandweeravond plaats. Momenteel heeft de gemeente Dalfsen een standvastig en goed opgeleid brandweerkorps. Dit blijkt ook uit het aantal diploma's en onderscheidingen dat op deze avond uitgereikt werd door burgemeester L.V. Elfers.

Er werden dit jaar aan twintig personen diploma's uitgereikt. Van de twintig diploma's die werden uitgereikt behaalde de heer H.A. Brinkman het complete diploma brandmeester.

Uitreiking onderscheidingen
Na het uitreiken van de diploma's werd aan vijf personen een onderscheiding overhandigd.
Het betrof hier zowel brandweeronderscheidingen (12 ½ en 20 jaar) als vrijwilligersmedailles Openbare Orde en Veiligheid (20 jaar). De volgende personen ontvingen een onderscheiding: 12 ½ jaar: Alex van den Berg
Marcel Jansen
20 dienstjaren: Gert Goutbeek
Gerrit Houtschild
Martin Schiphorst

Afscheid
Tijdens de brandweeravond werd ook stilgestaan bij het afscheid van twee personen die in het jaar 2004 de vrijwillige brandweer hebben verlaten. Er is aan hen eervol ontslag verleend. Zij ontvingen uit handen van burgemeester Elfers een oorkonde én een brandweerbeeld met gravure.
Het gaat om de heren Harm Hagedoorn (vrijwillige brandweer groep Lemelerveld van 7 oktober 1996 tot 1 januari 2004), Gert Ubels (vrijwillige brandweer groep Dalfsen van 11 september 1990 tot 1 mei 2004).