Gemeente Gouda


burgemeester sluit koffiehuis opnieuw voor een jaar (14/12/04)

Burgemeester Cornelis heeft besloten met ingang van vandaag het koffie- en theehuis 'El Hociema' aan de Prins Hendrikstraat 145 voor een jaar te sluiten. Aanleiding voor deze sluiting is de vondst van soft- en harddrugs in het pand. Deze inrichting is vorig jaar vanaf februari 2003 eveneens een jaar gesloten geweest om dezelfde reden. Uitgezocht wordt nu in hoeverre de vergunningen van de exploitant ingetrokken kunnen worden.

Op 9 december heeft de politie een inval gedaan in het koffie- en theehuis 'El Hociema' aan de Prins Hendrikstraat. Daarbij werden ruim 300 gram softdrugs en enkele grammen harddrugs aangetroffen. Ook constateerde de politie dat er om geld werd gespeeld.

Ingevolge artikel 13b van de Opiumwet is de burgemeester bevoegd tot het sluiten van de inrichting indien in een dergelijke openbare inrichting drugs worden verkocht, afgeleverd of verstrekt dan wel daartoe aanwezig zijn.

Op basis van het handhavingsarrangement voor de coffeeshops worden coffeeshops voor een jaar gesloten, ingeval er in coffeeshops harddrugs worden gevonden. Momenteel worden de mogelijkheden van intrekking van de exploitatievergunning en de vergunning 'koffie- en theeverlof' onderzocht.


-- einde bericht --