Provincie Drenthe

GS-berichten

Assen, 14 december 2004
Persberichtnummer 04-184

Drentse gemeenten presenteren allen sluitende begroting 2005

Geen van de Drentse gemeenten komt in 2005 onder preventief toezicht van de provincie. Dat betekent dat hun huishoudboekje alleen achteraf wordt gecontroleerd. Alle gemeenten hebben tijdig een sluitende begroting voor komend jaar ingediend. Hetzelfde geldt voor alle gemeenschappelijke regelingen in Drenthe, zoals bijvoorbeeld het Recreatieschap Drenthe en de Regionale Brandweer Drenthe. Met de gemeente Emmen is wel afgesproken dat zij dit voorjaar maatregelen nemen om ook hun meerjarenbegroting voor de periode 2006-2008 sluitend te krijgen. Deze week worden de gemeenten per brief geïnformeerd over de beslissing van gedeputeerde staten.

Kleine teelten, grote markten
Het project Kleine teelten, grote markten krijgt een vervolg. GS hebben 25.000 euro beschikbaar gesteld voor het initiatief van AOC-Friesland, dat kansrijke maar kleinschalige projecten van telers in Noord-Nederland ondersteunt. Het accent ligt daarbij tot nu toe vooral op de teelt van bollen, bomen en vaste planten. Uitbreiding naar andere teelten wordt toegejuicht. Het lopende project begon in augustus 2001 en loopt eind dit jaar af. Het vervolgtraject loopt tot juni 2007 en richt zich meer op het bevorderen van de afzet, zoals het ontwikkelen van nieuwe marktsegmenten en ketens. De provincie Drenthe stelt als voorwaarde bij het verstrekken van de subsidie, dat de activiteiten na de projectperiode op eigen benen verder gaan.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: communicatie@drenthe.nl