Gemeente Oss


14/12/2004 - Uitnodiging lunchgesprek met de burgemeester

Eenmaal per kwartaal met een groep burgers om de tafel om te horen wat er speelt. Dat is het doel van de lunchgesprekken die burgemeester Herman Klitsie sinds kort voert. Ze zijn een vervolg op de lunchbijeenkomsten rond de Toekomstvisie van Oss. Ook toen had de Osse burgemeester gesprekken met groepen van burgers over bepaalde themas. Ik nodig inwoners uit om in kleine kring met mij te praten over themas te praten die hun bezighouden. Ieder kwartaal een ander onderwerp, met tien tot vijftien wisselende gesprekspartners. Onder het genot van een broodje.

Per keer ander thema
Tijdens het eerste lunchgesprek stond het thema Veiligheid centraal. Inwoners uit de kernen en de stad Oss wisselden ideeën en ervaringen uit, die volgens burgemeester Klitsie bepalend zijn voor het uitstippelen van beleid. Burgers moeten signalen geven aan de politiek. Daarin kan zon lunchgesprek een functie vervullen. Het gaat me er niet om dat we tijdens zon gesprek besluiten nemen of direct oplossingen aandragen. Het is veel meer om een luisterend oor te bieden, om te weten hoe onze inwoners tegen zaken aankijken en er vervolgens iets mee te doen in de beleidsvorming.

Gering aantal deelnemers Voordeel van de kleinschalige gesprekken, met tien tot vijftien wisselende gesprekspartners, is het geringe aantal deelnemers. In kleine kring is de drempel om voor je mening uit te komen lager dan in een volle zaal, aldus burgemeester Herman Klitsie. Het eerstvolgende lunchgesprek heeft als thema hangjongeren. Bent u geïnteresseerd in dit onderwerp en wilt u meepraten, dan kunt u contact opnemen met mevrouw Anja Kleinpenning-Loosschilder, kabinetschef, telefoon 62 92 35. Heeft u zich opgegeven en wordt u uitgenodigd voor het lunchgesprek, dan krijgt u nadere informatie over plaats en tijdstip.