Politie Amsterdam-Amstelland

Brand door hennepplantage: 2 arrestaties
14-12-2004. Maandagochtend rond kwart voor elf werden een 36-jarige man en een 34-jarige vrouw gearresteerd nadat bij een brand in hun woning aan de Kanaalstraat hennepkwekerijen waren ontdekt.

De brand bleek ontstaan te zijn door overbelasting van het stroomnet. Bij het ontmantelen van de kwekerijen werden o.a. 250 plantjes, tientallen assimilatielampen, koolstoffilters, afzuiginstallaties en waterpompen vernietigd. De schade aan de woning is aanzienlijk. Met 65 km per uur door de Kalverstraat
14-12-2004. Maandagavond rond kwart over acht arresteerde de politie een 37-jarige man nadat hij met 65 km p/u door de Kalverstraat reed. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.
Fietser door rood licht over de rooie
14-12-2004. In de nacht van maandag op dinsdag even na middernacht zagen dienders een man door rood rijden. Toen hij een bekeuring kreeg, begon hij te dreigen en weigerde elke medewerking, ook aan een blaastest.

De man moest in de boeien geslagen worden om hem naar een bureau te krijgen. Hier weigerde hij een tweede blaastest. De man kreeg een proces-verbaal en moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.