Politie Zuid-Holland-Zuid

14/12 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

14-12-2004 - Persberichten District II

HUISELIJK GEWELD
PAPENDRECHT - De politie heeft maandagmorgen 13 december een 36-jarige man uit Papendrecht opgepakt omdat hij zijn vriendin zou hebben mishandeld. Het 32-jarige slachtoffer belde de politie nadat zij in haar gezicht en op de armen was geslagen. Relatieproblemen lagen ten grondslag aan het geweld.

OUD-ALBLAS- Een 42 jarige man uit Oud-Alblas is door politieagenten aan gehouden wegens huiselijk geweld. Dit gebeurde op maandagavond, 13 december 2004. De man wordt er van verdacht dat hij zijn vrouw, waarmee hij in scheiding ligt, de afgelopen maanden verschillende keren heeft bedreigd. De man is ingesloten en in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de zaak.

INBRAAK BEDRIJF
GORINCHEM- Op maandagavond, 13 december 2004, is tussen 19.00 en 20.15 uur, ingebroken bij een bedrijf aan de Dokter van Stratenweg. Men kon binnenkomen na het verbreken van het slot van een nooddeur. Het gehele kantoor werd doorzocht. Er bleken 14 computers te zijn verdwenen. Politieagenten vonden deze terug in de bosjes nabij het pand. Kennelijk waren deze daar neergezet om later op te halen. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

RIJDEN ONDER INVLOED
ALBLASSERDAM- Een 45 jarige man uit Dordrecht is door politieagenten op de Grote Beer aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het politiebureau weigerde hij aan een blaastest mee te werken. Derhalve is zijn rijbewijs ingevorderd. Na verhoor is hij met een rijverbod heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

AANRIJDING LETSEL
ALBLASSERDAM- Op dinsdagmorgen, 14 december 2004, omstreeks 07.15 uur, vond op de Edisonweg een aanrijding plaats tussen een personenauto en een bromfiets. De bestuurder van de personenauto, een 45 jarige man uit Dordrecht, reed op de Edisonweg en sloeg rechtsaf. Hij zag een bromfiets, bestuurd door een 19 jarige vrouw uit Nieuw-Lekkerland, die over het fietspad in dezelfde richting reed, over de kop. Een aanrijding volgde. De vrouw is met verwondingen in het gelaat en nekklachten per ambulance overgebracht naar het Albert Schweitzerziekenhuis.

KOPSTAARTBOTSING
PAPENDRECHT - Bij een kop-staartbotsing op de Rijksweg A15 op dinsdagochtend 14 december omstreeks 08.00 uur zijn vier autos op elkaar gereden. Een 74-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht reed ter hoogte van de afslag N3 op de middenbaan. Hij reed in op een file en botste op een bestelbus waardoor de twee daarvoor rijdende autos ook op elkaar botsten. De wagens hadden materiële schade. De 74-jarige bestuurder die achter op de bestelbus reed kwam met de schrik vrij. Zijn 69-jarige vrouw die naast hem zat, is met rug- en nekklachten naar het ziekenhuis gebracht. De A15 is een half uur afgesloten geweest. Het verkeer werd omgeleid via de vluchtstrook.