Utrecht stad, 09.30 uur

Utrecht 14-12-2004 - Nieuwsberichten districten Utrecht stad

Politie zoekt oplichter

UTRECHT De politie kreeg vrijdagmiddag een melding van oplichting van een bejaard stel bij een woning op de Linschotensingel.

Omstreeks 17.30 uur belde een man aan die vertelde dat hij een pakketje voor het echtpaar had. Toen het echtpaar het pakketje openmaakte, vertelde de man dat ze hiervoor een klein geldbedrag moesten betalen. Het echtpaar wilde de man het kleine bedrag geven, maar hij vertelde dat zij alleen via een mobiel pinautomaat mochten betalen. Nadat de pincode was ingetoetst deed hij voorkomen dat de betaling in orde was. De bewoners vertrouwden het niet en belden de bank. Hier bleek dat er inmiddels een flink geldbedrag van hun bankrekening was gehaald. Het signalement van de man luidt: man, 25-30 jaar, ± 1.75 m, slank postuur, gekleed in nette kleding met een stropdas.

De politie heeft de zaak in onderzoek. Getuigen die menen de verdachte te (her)kennen of eventuele gedupeerden die nog geen aangifte hebben gedaan, worden verzocht contact op te nemen met de politie van district Tolsteeg op telefoonnummer 0900-8844.

Inbreker aangehouden

UTRECHT- Op maandagavond werd een man aangehouden nadat hij had ingebroken in een auto. Omstreeks 20.50 uur zag een getuige dat twee mannen zich verdacht ophielden in een parkeergarage aan de Springweg. De getuige hield de mannen in de gaten en plotseling zag hij dat een ruit van een auto werd ingeslagen en een laptop wegnamen uit de auto. Hierna renden ze naar een andere auto en reden hiermee hard weg. De politie stelde een onderzoek in. Dit onderzoek resulteerde uiteindelijk in de aanhouding van een 19-jarige verdachte uit Gouda. Hij had het gestolen goed nog in zijn bezit. Hij is ingesloten voor verhoor.

Uitgebreide verkeerscontrole

UTRECHT- Op dinsdagochtend werd een grote controle gehouden op de automarkt. Van 01.00 tot 06.00 werd een grote verkeerscontrole gehouden op de automarkt aan deVeemarkt. Bij deze controle werkten naast de agenten van de politie Utrecht ook de Douane, de Koninklijke Marechaussee en het KLPD mee. In totaal werden 87 autos uitgebreid gecontroleerd evenals 280 tassen. Deze goederen werden door een bagagescan gehaald (zoals die op luchthavens) en hierbij werden 7 sloffen sigaretten aangetroffen en een stiletto.

Agressieve man

UTRECHT- Op maandagavond werd een man aangehouden omdat hij iemand had uitgescholden. Omstreeks 20.15 uur wilde een 55-jarige man uit Bilthoven wegrijden met zijn auto vanaf de Van Heuven Goedhartlaan. De man kon echter niet wegrijden omdat een auto geparkeerd stond voor zijn auto. De man ging op onderzoek uit en tijdens deze zoektocht kwam een 32-jarige man uit Utrecht aanlopen. De 55-jarige man zei wat over het parkeergedrag van de 32-jarige man. De Utrechter was hier kennelijk niet van gediend en werd uitgescholden door de man en verdween. De politie werd gewaarschuwd en kon na kort onderzoek de Utrechter aanhouden.