Gemeente Soest

Workshop energie

Datum: 10/12/2004

Draagt bewustwording bij aan energiebesparing?

Workshop energie in Ontmoetingscentrum Klaarwater en Bowling Overhees

Op 14 en 16 december 2004 wordt respectievelijk in het Ontmoetingscentrum Klaarwater en in de Bowling Overhees een Workshop Energie georganiseerd. Een bijeenkomst, 's avonds, voor bewoners van een geselecteerde buurt. Zij kunnen hun visie uiten over hoe je in en om het huis energie kunt besparen.

De gemeente Soest wil inventariseren hoe de inwoners denken zelf een bijdrage te leveren aan energiebesparing. Daarnaast streeft het gemeentebestuur naar een betere afstemming van het eigen energiebeleid op de inwoners van Soest. Alleen actieve deelname aan energiebesparing van de inwoners kan de vereiste reductie van de CO2-uitstoot bewerkstelligen. In de maanden november en december worden 3 workshops Energie gehouden. In de wijken Soesterberg, Overhees en Klaarwater. Begin 2005 volgen nogmaals 3 soortgelijke workshops. Energiebesparing en de inzet van duurzame energie vereist een gezamenlijke aanpak van de gemeente en haar inwoners.

Voor de deelnemers aan de workshop staat winst voorop! Nadenken over energiebesparing moet leiden tot een besparing op de jaarlijkse kosten voor gas, water en elektriciteit.
De kosten terugdringen voor energie kan op een aantal manieren. Door bewustwording, gedragsaanpassing maar ook door het treffen van kleine en grote besparende maatregelen.
De workshop voorziet in een 4-tal ambitie niveaus. De deelnemers hebben voor een groot deel de programmering van de avond zelf in de hand. Bij de schriftelijke inschrijving wordt geïnventariseerd waaraan de deelnemer vooral aandacht wil schenken.

De resultaten van de workshops geven een antwoord op een aantal vragen. Wat de bewoner zelf kan doen om energie te besparen. Wat men gezamenlijk in de geselecteerde buurt kan bereiken. Tevens wat bewoners, bij de concretisering van mogelijkheden, verwachten van de gemeente.

Aan de workshop kunnen maximaal 25 buurtbewoners deelnemen.

Voor deelname geldt: Wie het eerst komt, het eerst maalt.

© 2004 Gemeente Soest - Disclaimer