Gemeente Tiel


Informatieavond rotonde Nieuwe Tielseweg-Rechtbankstraat-Kwelkade

Op 14 december 2004 organiseert de gemeente Tiel een informatieavond over de aanleg van een rotonde op het kruispunt Nieuwe Tielseweg-Rechtbankstraat-Kwelkade. Het kruispunt veroorzaakt regelmatig problemen op het gebied van de verkeersveiligheid en verkeersdoorstroming. Voetgangers en fietsers hebben moeite om dit kruispunt over te steken. Dit leidt niet alleen tot verkeersonveiligheid maar draagt ook bij aan een gevoel van onveiligheid bij deze verkeersdeelnemers. Daarnaast ontstaan door de inrichting van het kruispunt regelmatig verkeersopstoppingen.

Voor de gemeente was dit aanleiding genoeg om onderzoek te doen naar een mogelijke oplossing. Uit dit onderzoek is naar voren gekomen dat de aanleg van een rotonde op dit kruispunt de enige verkeerskundige oplossing is om de problemen aan te pakken.

Het schetsontwerp van deze rotonde is klaar. Bij het opstellen daarvan is uitvoerig aandacht besteedt aan de vormgeving. Dit is gedaan om zo goed mogelijk aan te sluiten bij de omgeving van het kruispunt .Vooral de ligging van het monumentale Gerechtsgebouw is een belangrijk gegeven. In het plan zit verder de afsluiting van de parallelweg langs de Nieuwe Tielseweg vanaf de Rechtbankstraat.

Omwonenden krijgen op de informatieavond een toelichting op de plannen. Uiteraard is er daarnaast voldoende gelegenheid om vragen te stellen en te reageren. De informatieavond vindt plaats in de raadszaal van het stadhuis (ingang Ambtmanstraat 13).

stuur naar een bekende stuur naar een bekende Laatst bijgewerkt: 30 november 2004