Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, vrijdag 10 december

Alkmaar 10-12-2004 - 17.00 uur

Man overleden na aanrijding met vrachtwagen

Heiloo, vrijdag 10 december 2004.

Omstreeks 4.30 uur heeft op de A9 ter hoogte van Heiloo een aanrijding plaatsgevonden waarbij een 24-jarige man uit Hoofddorp is overleden. De man reed over de A9 in de richting van Haarlem. Ter hoogte van Heiloo is hij achterop een vrachtwagen gereden waardoor het voertuig onbestuurbaar werd en op zijn kop in de naastgelegen sloot belandde. De politie was even later ter plaatse en kon de man uit het voertuig halen. De man is in de ochtend in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden.

De politie was eerder die nacht op zoek naar het voertuig van deze man omdat die vermoedelijk betrokken is geweest bij het doorrijden na een aanrijding in de Molenbuurt. Agenten in een onopvallend dienstvoertuig troffen het voertuig achter het theater De Vest aan en hebben hierbij gepost totdat de bestuurder terugkeerde naar zijn auto. Zij zijn achter hem aangereden en konden hem met behulp van agenten in een opvallend dienstvoertuig staande houden bij de rotonde Kooimeerplein. Het voertuig stopte, maar de man reed opeens met hoge snelheid weg de A9 op. Even later werd het voertuig aangetroffen in de sloot naast de snelweg. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Autos gestolen

Noord-Scharwoude, donderdag 9 december 2004.

Een knalgele VW Golf met het kenteken PT-DB-07 is gestolen rond 18.45 uur. De auto, een sportmodel met sportvelgen, sportuitlaat, is verlaagd en stond geparkeerd aan de Kerklaan ter hoogte van een sportschool.

Zuid-Scharwoude, vrijdag 10 december 2004.

Vanaf de Langeweide is tussen 00.30 en 08.20 uur een grijze Seat Cordoba gestolen. De auto voert het kenteken HP-PR-76.

Verkeerscontroles

Heerhugowaard, vrijdag 10 december 2004.

Vanaf 07.00 uur heeft de politie op de Middenweg een uur lang fietsers gecontroleerd op verlichting. In totaal zijn 13 bekeuringen uitgeschreven.

Op de Rustenburgerweg zijn snelheidscontroles gehouden tussen 09.30 en 10.45 uur. Vier snelheidsovertreders hebben een bon gekregen. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 74 km/u.