Persbericht
Amsterdam, woensdag 8 december 2004
La Place opent 'werelds eetparadijs' in Amsterdamse V&D
La Place, de succesvolle restaurant- en traiteurformule van het
warenhuisconcern V&D, introduceert vandaag een spectaculaire vernieuwing op
het gebied van take-away catering: La Place Mangerie. Op de parterre van het
V&D warenhuis in de Amsterdamse Kalverstraat is op 350m2 een geheel nieuw
concept ontwikkeld voor consumenten die zelf hun meeneemmaaltijd voor
thuis, kantoor of onderweg willen samenstellen.
La Place Mangerie is een uniek eetparadijs, waar ter plekke klaargemaakte verse gerechten
kunnen worden besteld en meegenomen. De consument heeft een voor Nederland
ongekend gevarieerde keuze uit warme en koude spijzen, uiteenlopend van complete
maaltijden tot snelle hongerstillers en 'finger food'.
Het aanbod bestaat uit authentieke Franse en Italiaanse broden, ambachtelijk gebakken in
stenen vloerovens. Rijkelijk versierde fruittaarten en vlaaien, bereid volgens grootmoeders
recept. Royaal belegde foccacia's en panini's. Verse croissants, American cookies, cakes en
muffins. Maar ook hartige taarten en quiches uit Frankrijk, traditioneel gebakken Italiaanse
pizza's, Toscaanse pastaspecialiteiten, Thaise en Indiase noodle-gerechten en gezonde
stoommaaltijden. La Place Mangerie biedt de klant voorts een keur aan verse ingrediënten
om salades naar eigen smaak samen te stellen. Er is ook een uitgebreid assortiment soepen,
shakes en verse sappen.
De introductie van La Place Mangerie in de Kalverstraat valt samen met de officiële opening
van het geheel vernieuwde La Place-restaurant, dat tien jaar geleden voor een revolutie in
de hoofdstedelijke horeca zorgde. Het restaurant is omgebouwd tot La Place Marché du
Monde; een wereldkeuken, waarin op ca. 1200 m2 de nieuwste ontwikkelingen op het gebied
van eten en drinken zijn samengebracht. Voor een populaire prijs valt in dit restaurant te
genieten van een grote variatie internationale gerechten en dranken: Toscaans, Frans, Thais,
Indiaas, traditioneel of exotisch en alle varianten daar tussen in. La Place Marché du Monde
biedt plaats aan meer dan 500 gasten. La Place Mangerie en La Place Marché du Monde in
de Kalverstraat in Amsterdam bieden samen werk aan circa 160 mensen.
---
Traditioneel koken
In La Place Mangerie en La Place Marché du Monde wordt uitsluitend op traditionele manier
gekookt. Sommige bereidingsmethoden worden alleen nog toegepast in internationale
toprestaurants. Kippen worden geroosterd in een traditionele Molteni rotisserie.
Wokgerechten worden bereid in gietijzeren woks op gasbranders en pizza's worden
gebakken in steenvloerovens.
Ontwikkeling in eigen huis
De restaurant- en traiteurformules van V&D hebben zich in de zeventien jaar van hun
bestaan bewezen als buitengewoon innovatief en zijn publiekstrekkers van formaat. Alle
concepten zijn in eigen huis ontwikkeld en behoren tot de top van de publiekscatering in
Europa.
De restaurants, traiteurafdelingen en broodbakkerijen onderscheiden zich doordat
uitsluitend gewerkt wordt met verse ingrediënten, die in het zicht van de gast worden
bereid tot eindproduct. In de restaurants kunnen de gasten kiezen uit een gevarieerd
aanbod van dagverse producten, waaruit zij zelf een maaltijd kunnen samenstellen voor
een aantrekkelijke prijs.
Grondstoffen zorgvuldig geselecteerd
La Place stelt hoge eisen aan de gebruikte ingrediënten en grondstoffen. Zij worden
gekocht bij zorgvuldig geselecteerde leveranciers en waar mogelijk worden bedrijven
gekozen die exclusief voor La Place produceren.
Zo betrekt La Place haar eigen mozzarellakaas van een farm in Zuid-Limburg, waar
waterbuffels de melk leveren die aan het zachte kaasje de originele, specifieke smaak
geven. De thee van la Place komt uit hooggelegen biologische plantages in India. Voor
verse zalm heeft La Place een 'organic farm' op de Shetland-eilanden gecontracteerd, waar
zalm op een natuurlijke wijze wordt gekweekt. Alle melkproducten zijn van biologische
oorsprong. De huiswijnen zijn speciaal voor La Place in Italië, Hongarije en Zuid-Afrika
geselecteerd.
35 miljoen bezoekers
De La Place-restaurants trekken samen circa 35 miljoen bezoekers per jaar. V&D beschikt
inmiddels over 66 La Place-restaurants. Zestien daarvan zijn zelfstandige vestigingen
buiten het V&D-warenhuis, zoals het bekende Brug-restaurant over de A4 nabij Schiphol,
het wegrestaurant bij grensovergang Hazeldonk en de twee grote restaurants in de
Utrechtse Jaarbeurs. Daarnaast exploiteert V&D 25 kleinere restaurants onder de namen
Café Marché en Le Café, 17 Le Marché bakkerijen, 41 Paninishops en 36 Le Marché
chocolaterieafdelingen.
Vendex KBB NV