Politie Drenthe

dinsdagmorgen

Assen 07-12-2004

Beginnend bestuurder in de fout

EERSTE EXLOERMOND - De politie heeft maandagavond het rijbewijs ingevorderd van een 19 jarige automobilist uit Stadskanaal. De man viel op de Drentsche Mondenweg bij Eerste Exloërmond door de mand bij een laser snelheidscontrole van verkeershandhaving "Boetegeld = Sneu Geld". De maximum snelheid is daar vastgesteld op 80 kilometer per uur. De beginnend bestuur derkwamlangsmet166.Justitiebeslistof, en zo ja wanneer hij weer over zijn rijbewijs kan beschikken.

Gewond bij inhalen

ERICA - Een 27 jarige automobilist uit Klazienaveen liep maandagavond bij een verkeersongeval op de Verlengde Vaart in Erica nogal wat kneuzingen op. Zijn auto werd geheel vernield. Bij zijn poging een voor hem rijdende auto in te halen raakte de man naast de weg, schampte een dikke eik en belandde uiteindelijk met zijn auto in een stuk bouwland.

Scooterrijders breken been

NIEUW AMSTERDAM - De politie heeft maandagvond in het ziekenhuis van Emmen een bloedproef gevorderd van een 36 jarige scooterrijder uit Emmen. Hij brak zijn been toen hij op vanaf een erf een de Erfscheidenweg de weg opreed en in botsing kwam met een personenauto, bestuurd door een 28 jarige inwoner van Nieuw Amsterdam. Volgens de scooterrijder had hij de auto niet gezien. Omdat de politie bij hem een alcohollucht waarnam is van hem een bloedproef genomen.

HOOGHALEN - Een 28 jarige scooterrijder uit Assen is met vermoedelijk een gebroken been overgebracht naar het ziekenhuis in zijn woonplaats. De man verleende op de kruising Smilderweg / Hoofdstraat in Hooghalen geen voorrang aan een personenauto , bestuurd door een 39 jarige man uit Westerbork. Een botsing was onvermijdelijk.

Politie haalt drankrijders van de weg

RODERWOLDE - Een 41 jarige automobiliste uit Roderwolde kreeg maandagnacht van de politie een rijverbod voor 5 uur en een proces-verbaal nadat was gebleken dat ze met ongeveer 1,19 promille alcohol achter het stuur had gezeten. Een politieman uit Flevoland was de merkwaardige rijstijl van de vrouw opgevallen en hij was haar vanaf de A7 gevolgd naar haar woning in Roderwolde. De vrouw viel door de man toen een blaasproef uitwees dat ze te veel had gedronken.

EMMEN - Een 30 jarige automobilist uit Hoogeveen kreeg maandagavond van de politie een dagvaarding voor snelrecht nadat hij op de Hondsrugweg in Emmen van de weg was gehaald. De ademanalyse wees uit dat de man met 1,16 promille alcohol achter het stuur had gezeten.

Bert Visser (0651 - 611629) is tot vanavond 23.00 uur bereikbaar voor de media. Daarna neemt collega Roel Hallink (0651-528156) het voorlichterspiket over tot woensdagmorgen 08.00 uur.