Gemeente Loppersum

Gemeentelijke mededelingen 6 december 2004
Nieuws > 2004 >
MEDEDELINGEN GEMEENTE LOPPERSUM
GEPLAATST OMMELANDER COURANT 6 DECEMBER 2004
In de gemeentelijke advertentie komen de volgende onderwerpen deze week aan de orde. U kunt rechtstreeks naar het onderwerp toe door het aan te klikken. Ook kunt u de gehele tekst achter elkaar doorlopen met 'scrollen'. MENU

··Condoleanceregister Prins Bernhard

··Sluiting burgerzaken op 28 en 30 december

··Wegasluiting in Eenum

··Pas 65 wordt overbodig

··Vastgestelde nieuwe regelingen ter inzage ··Vrijstelling bestemmpingsplan Middelstum voor praktijk verloskundige
··Veranderen van landbouwmechanisatiebedrijf in Huizinge
··Verleende vergunningen

··Aanvragen voor vergunning

CONDOLEANCEREGISTER PRINS BERNHARD
In verband met het overlijden van Z.K.H. Prins Bernhard der Nederlanden, kunt u in het gemeentehuis Stationslaan 1 in Loppersum en Concordiaplein 4 in Middelstum het condoleanceregister tekenen tot en met vrijdag 10 december 2004 gedurende de openingstijden. Het is ook mogelijk om het condoleanceregister te tekenen in verzorgingstehuis Hippolytushoes, Hippolytushof 1 te Middelstum en verzorgingstehuis Wiemersheerd, De Schepperij 2 te Loppersum.

SLUITING BURGERZAKEN OP 28 EN 30 DECEMBER 2004
Op

·dinsdag 28 en

·donderdag 30 december 2004
is Burgerzaken gesloten. Op 27, 29 en 31 december is Burgerzaken open van 9.00 tot 11.30 uur en op maandag 3 januari 2005 van 10.00 tot 12.00 uur. Terug naar menu

WEGSAFSLUITING EENUM
In verband met wegwerkzaamheden van maandag 6 december tot en met woensdag 8 december, zijn de IJzerbaan, Kerkpad en Poortweg te Eenum, ter hoogte van de kruising Kerkpad en de Poortweg, afgesloten voor het doorgaande verkeer. De duur van de afsluiting zal afhankelijk zijn van de weersomstandigheden. De aanliggende woningen blijven bereikbaar. De gemeente Loppersum vraagt uw begrip voor de eventuele overlast.

PAS-65 OVERBODIG
De Wet op de uitgebreide identificatieplicht treedt op 1 januari 2005 in werking. Vanaf deze datum moet iedereen in Nederland van 14 jaar en ouder een geldig identiteitsbewijs kunnen tonen. De Pas-65 wordt dan een overbodig document, omdat 65-plussers met hun identiteitsbewijs hun leeftijd kunnen aantonen. Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft besloten met ingang van 1 januari 2005 de Pas-65 niet meer te verstrekken. Bent u reeds in het bezit van een Pas-65, dan kunt u deze uiteraard ook na 1 januari 2005 blijven gebruiken. Overigens is het verstrekken van korting door instanties aan 65-plussers afhankelijk van de leeftijd en niet afhankelijk van het bezit van een Pas-65. Ook nu kunt u korting krijgen door het tonen van een geldig identiteitsbewijs!

VASTGESTELDE REGELINGEN TER INZAGE
Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad op 29 november 2004 de volgende regelingen heeft vastgesteld:
·de Kadernotitie informatievoorziening. (agendapunt 10)
·de Boeteverordening Wet Inburgering Nieuwkomers. (agendapunt 11) De voorstellen en de raadsbesluiten liggen met ingang van heden ter inzage in het gemeentehuis, Stationslaan 1 in Loppersum. Daar kunt u een kopie van de stukken krijgen. Loppersum, 6 december 2004.
Burgemeester en wethouders van de gemeente Loppersum, A. Rodenboog, burgemeester
J. Knip, wnd. secretaris.

VRIJSTELLING BESTEMMINGSPLAN FLORASTRAAT 26 MIDDELSTUM Burgemeester en wethouders van de gemeente Loppersum maken bekend dat zij van plan zijn om met toepassing van artikel 19, lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van de voorschriften van het bestemmingsplan Middelstum Kom (1993). Het betreft hierbij de voorschriften uit artikel 8 lid 1 van het voornoemde bestemmingsplan. De vrijstelling is benodigd ten behoeve van het
·gebruik van de Florastraat 26 te Middelstum voor een verloskundigenpraktijk. Vanaf 7 december 2004 kunt u gedurende vier weken tegen het voornemen van burgemeester en wethouders uw schriftelijke zienswijzen indienen. Omdat het gemeentehuis is gesloten van 27 tot en met 31 december 2004 eindigt de termijn op 11 januari 2005. De bij de aanvraag om vrijstelling behorende stukken liggen gedurende genoemde termijn ter inzage op de afdeling VROM, Concordiaplein 4 in Middelstum en op de afdeling Algemene Zaken, Stationslaan 1 in Loppersum. Voor beide locaties geldt de openingstijd (op werkdagen) van 9.00 tot 12.00 uur. Voor informatie kunt u contact opnemen met dhr. M.R.J. Smit van de afdeling VRO in Middelstum, tel. 0596-575228. Loppersum, 6 december 2004
Burgemeester en wethouders van de gemeente Loppersum, A. Rodenboog, burgemeester.
J. Knip, loco-secretaris.

VERANDERING INRICHTING LANDBOUWMECHINISATIEBBEDRIJF HUIZINGE Burgemeester en wethouders van de gemeente Loppersum maken bekend, dat door hen, op 27 november 2004 de melding verandering inrichting is geaccepteerd ingevolge artikel 8.19 Wet milieubeheer jo. 5.19 Inrichtingen- en vergunningenbesluit milieubeheer, ten behoeve van:
·Firma ten Berge voor het veranderen van een landbouwmechanisatie- en/of garagebedrijf gelegen aan de Hoofdweg 32/34 te Huizinge. De verandering heeft betrekking op een uitbreiding van de werkplaatsruimte, waarbij slechts verplaatsing van de aanwezige voorzieningen c.q. installaties plaatsvindt. De gemeente heeft de melding geaccepteerd. De verandering leidt niet tot andere of grotere nadelige gevolgen voor het milieu dan de inrichting onder de huidige milieuvergunning mag veroorzaken. Bovendien vindt er geen wezenlijke verandering van de inrichting en de werking daarvan plaats.

De verklaring van acceptatie van de melding, de melding en andere ter zake doende stukken liggen ter inzage op de sector Ruimtelijke Zaken, vakgroep Milieu, Concordiaplein 4 te Middelstum en op de afdeling Algemene Zaken, Stationslaan 1 te Loppersum, elke werkdag van 8.30 tot 12.00 uur. Op verzoek kan bij de vakgroep Milieu (telefoon 0596-575203) een mondelinge toelichting op de stukken worden gegeven. Tevens kunnen de bescheiden ook op afspraak buiten kantooruren worden ingezien. De termijn van terinzagelegging loopt van 7 december 2004 tot 18 januari 2005. Gemotiveerde bezwaren kunnen door belanghebbenden gedurende de periode dat de stukken ter inzage liggen schriftelijk worden ingediend bij de gemeente Loppersum, Postbus 25, 9919 ZG Loppersum. Op verzoek kunnen de bezwaren ook mondeling worden ingebracht.

Het indienen van een bezwaarschrift heeft geen schorsende werking. Dat wil zeggen dat de beschikking na afloop van de bezwarentermijn in werking treedt. Dit kan voorkomen worden door in de genoemde periode een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen. Dit verzoek moet in tweevoud, samen met een afschrift van het bezwaarschrift worden gezonden aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. De beschikking treedt niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Loppersum, 6 december 2004
Burgemeester en wethouders van de gemeente Loppersum, A. Rodenboog, burgemeester
J. Knip, loco-secretaris

VERLEENDE VERGUNNINGEN/ONTHEFFINGEN
Burgemeester en wethouders hebben de volgende besluiten genomen, waarop de Algemene Wet Bestuursrecht (AWB) van toepassing is. Reguliere bouwvergunning

·W.F. Kruizenga voor het vergroten van de garage met een carport op het perceel Vlaspad 11 te Stedum, verzonden op 29 november 2004.