Stichting Weten


Overdracht mediatheek/publicaties Stichting Weten

Zoals u wellicht uit de media heeft vernomen, heeft de minister van OCW besloten dat zij met ingang van 1 januari 2005 geen subsidie meer zal verstrekken aan Stichting Weten. Stichting Weten ziet zich dan ook genoodzaakt om op genoemde datum haar activiteiten te staken en de Stichting op te heffen. Daarmee is een eind gekomen aan een periode van intermediaire ondersteuning op het terrein van wetenschaps- en techniekcommunicatie (WTC) in Nederland.

Stichting Weten voelt het als haar verantwoordelijkheid te zoeken naar mogelijkheden om continuïteit in kennis te waarborgen. Onderdeel daarvan is overdracht van de mediatheek en publicaties van de Stichting.

De mediatheek is in de loop der jaren door Stichting Weten en haar voorgangers (SWTW en PWT) opgebouwd en omvat een collectie aan monografieën ten behoeve van praktijk, theorie en beleid op het gebied van WTC. De afgelopen periode zijn tevens de diverse publicaties verschenen van studies, verkenningen en evaluaties, die relevant zijn voor professionals, en diegenen hiervoor in opleiding op WTC-gebied.

In een eerder stadium is reeds intentioneel overleg gevoerd met enkele partijen over overdracht van de mediatheek. Dit betrof externe plaatsing en beheer van de collectie gericht op intensivering van het gebruik voor kennisoverdracht en studiegebruik. Nu de Stichting per 1 januari 2005 ophoudt te bestaan, is er een nieuwe reden bijgekomen om te zoeken naar daadwerkelijke overdracht van de opgebouwde collectie, en - indien daarvoor belangstelling zou bestaan - tevens de (voorraad) publicaties.

Stichting Weten wil de overdracht van deze kennisrijke documenten zo transparant en open mogelijk realiseren. Om die reden heeft de stichting een brief verzonden aan een aantal mogelijk belangstellenden. Mocht u belangstelling hebben voor overname van de mediatheek collectie en/of de publicaties van de Stichting, dan kunt u dit via bijgevoegd faxformulier aan ons kenbaar maken tot uiterlijk 8 december 2004.

De beslissing over de overdracht van de collectie en publicaties (inclusief voorraad) zal genomen worden door het bestuur van de Stichting, gelet op de binnengekomen reacties, in het overleg van 14 december aanstaande (week 51). U ontvangt schriftelijk reactie ten aanzien van het bestuursbesluit, zo spoedig mogelijk daarna.

Download de Bijlage Collectie Mediatheek
Download het stuk voor de Overdracht van de Mediatheek en publicaties Download de Voorraadlijst van de publicaties