Politie Gelderland-Midden

Arnhem, gewapende overval op postagentschap Klarendalseweg
Publicatiedatum: 06-12-2004

Vanochtend omstreeks 8.45 uur kreeg de politie de melding dat er medewerkster van het postagentschap aan de Klarendalseweg net overvallen was. De medewerkster wilde aan de achterkant de deur gaan openmaken, op dat moment voelde ze van achteren iemand die met een vuurwapen in haar rug prikken. De gemaskerde man dwong haar de deur te openen en onder bedreiging van het vuurwapen naar binnen te gaan. Binnen moest zij geld afstaan en daarna ging hij er vandoor. Op basis van het gegeven signalement, een negroïde man met een lichtgroene jas en een spijkerbroek aan, heeft de politie later een 47-jarige verdachte aangehouden. Deze is echter weer heengezonden, hij had niks met de overval te maken.
Mochten mensen iets gezien hebben of iets meer weten over de overval, dan is het verzoek om contact op te nemen met de politie in Arnhem.

voor nadere informatie:
Remke Weller
politie Gelderland-Midden
026 352 4315

---


---

Bennekom - man aangehouden na huiselijk geweld

Publicatiedatum: 06-12-2004

Een 21-jarige man uit Bennekom is zondagavond in zijn woonplaats door de politie aangehouden na een melding van huiselijk geweld. De man zou bij een ruzie in de woning van zijn ouders een familielid hebben mishandeld. Gewaarschuwde agenten troffen de man in eerste instantie niet in de woning aan. Wel een slachtoffer dat een verwonding had in het gezicht. De verdachte Bennekommer werd even later wel aangetroffen in de omgeving en vervolgens aangehouden. De man is in verzekering gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - dronken brokkenmaker aangehouden

Publicatiedatum: 06-12-2004

De Edese politie heeft zondagavond een 43-jarige Edenaar aangehouden nadat hij in beschonken toestand een aanrijding zou hebben veroorzaakt op de Borneolaan in zijn woonplaats. Een getuige zag en hoorde dat er omstreeks half acht een auto tegen een geparkeerd staand busje reed. Na de aanrijding reed de bestuurder zonder zich bekend te maken. Gewaarschuwde agenten wisten de bestuurder op te sporen aan de hand van het kenteken, dat door de getuige was doorgegeven. De man werd thuis slapend aangetroffen. Nadat de agenten hem gewekt hadden bleek de man in kennelijke staat van dronkenschap. Bij zijn aanhouding verzette hij zich tegen de agenten. Ook weigerde hij later mee te werken aan de ademanalyse en bloedproef. De man is vervolgens ter ontnuchtering ingesloten en zal in de loop van maandag nader aan de tand gevoeld worden. Bij de aanrijding was alleen materiele schade ontstaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Hoevelaken - man aangehouden na bedreiging vriendin
Publicatiedatum: 06-12-2004

De politie in Hoevelaken heeft zondagavond een 51-jarige man uit die plaats aangehouden na een melding van huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht zijn 34-jarige vriendin bij een huiselijke ruzie te hebben bedreigd. Volgens het slachtoffer zou haar vriend haar een mes op de keel hebben gezet. De vrouw wist met haar kind de woning uit te vluchten en kon buiten de politie waarschuwen. Die gingen naar de woning van het stel waar de Hoevelaker werd aangehouden. De man is ingesloten voor onderzoek.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606