Gemeente Westervoort

Vergadering(en)
Gemeenteraad
Maandag 6 december 2004, aanvang 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

De volgende onderwerpen worden onder andere besproken:
* Spreekrecht burgers

* Vaststelling besluitenlijsten raadsvergaderingen d.d.11, 18 oktober 2004 en 8 november 2004

* Lijst van ingekomen stukken

HAMERSTUKKEN

* Vaststellen subsidieprogramma 2005

* Vaststellen Verordening Boete Wet inburgering nieuwkomers (WIN)
* Vaststelling Verordening Wet kinderopvang
* Vaststellen huisvestingsprogramma en -overzicht onderwijs voor het jaar 2005

* Verklaringen voor aanvraag subsidies voor bibliotheekvernieuwing
* Wijziging gemeenschappelijke regeling Recreatieschap Achterhoek Liemers

* Programmabegroting 2005 Knooppunt Arnhem-Nijmegen

DISCUSSIESTUKKEN

* Aanpassing Wijkaanpak Westervoort en Wijkplancyclus voor wijkraden
* Vaststellen integrale handhavingsnota 2005 · Aanpassing verordening bijzondere bijstand en verordening minimabeleid en reductieregeling

* Startnotitie zorgappartementen Klapstraat 185
* Wijziging van diverse gemeentelijke belastingverordeningen 2005 en voorstel tot aanpassing van het kwijtscheldingsbesluit
* Opheffing Stichting Werk in Uitvoering

* Functieomvang en functieomschrijving van de raadsgriffier
* Aanpassen/toekennen van de in de budgetrapportage 3-2004 voorgestelde budgetten.

* Begrotingswijzigingen

* Mededelingen

* Afdoening gestelde vragen in raadsvergaderingen (er zijn geen vragen in behandeling)

* Rondvraag

* Burgerrondvraag (zaken die niet aan de orde zijn geweest)
* Sluiting

De begrotingswijzigingen liggen voor belangstellenden ter inzage en zijn verkrijgbaar bij bureau financiën. De agenda en bijbehorende stukken liggen ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis.

Bijeenkomst commissie bezwaarschriften

De voorzitter van de commissie bezwaarschriften maakt bekend, dat op 7 december 2004 in het gemeentehuis te Westervoort (commissiekamer) een openbare bijeenkomst wordt gehouden.

De agenda is als volgt samengesteld (wijzigingen voorbehouden):

19.00 uur: het bezwaarschrift gericht tegen het besluit namens burgemeester en wethouders van 21 september 2004, waarbij aan de gemeente Westervoort vergunning is verleend voor het kappen van een kastanjeboom ter hoogte van Mosterdhof 332.

Nadere informatie kan worden verkregen bij mevrouw mr A.M.W. Erinkveld, secretaris van de commissie, tijdens kantooruren (behalve woensdag) bereikbaar op telefoonnummer (026) 3179351.

Streekcommissie West-Achterhoek en Liemers

Streekcommissie West-Achterhoek en Liemers adviseert mede Gedeputeerde Staten van de provincie Gelderland over de besteding van provinciale en Europese gelden ten behoeve van de streek West-Achterhoek en Liemers. Zij doet dit ieder jaar in de vorm van een jaarprogramma.

De Streekcommissie West-Achterhoek en Liemers vergadert op woensdag 8 december 2004 om 13.00 uur in het Ondernemerscentrum, Koopmanslaan 3 te Doetinchem. Deze vergadering is openbaar. Reden voor deze openbare aankondiging is de beoordeling van de projecten in de 1e tranche 2005 van het jaarprogramma 2005 van streekcommissie West-Achterhoek en Liemers.

Agenda:

1. Opening en mededelingen

2. Ingekomen post

3. Verslag vorige vergadering

4. Projecten 1e tranche 2005

5. Stand van zaken voorbeeldprojecten

6. Inleiding over Proeftuin Ooypolder

7. Rondvraag en sluiting

Het jaarprogramma ligt tijdens kantooruren ter inzage bij het secretariaat. Deze is gevestigd in het kantoor van Plattelandshuis, Hummeloseweg 85 te Zelhem (telefoon: 0314 - 625 000).
* Vredenburgstraat 15a, oprichten berging
* Vredenburgstraat 17, oprichten berging

* Het Gilde 14, aanbouw erker

* Het Gilde 16, aanbouw erker
Vergadering Welstand:
aan te melden, telefoon 026-3179531.

Nadere informatie, onder meer over de concrete data van de verleende vergunningen, kunt u inwinnen bij afdeling Ruimte & Samenleving, tel. 3179531

* Vergunning verleend aan Stichting De Werf ophangen spandoek locatie Dorpstraat/Zuidelijke Parallelweg van 12 tot en met 15 januari 2005

* Vergunning verleend aan Koenders Bouw B.V. plaatsen opslagcontainers, vuilcontainer, toilet en schaftkeet aan de Van der Hoevensstraat in verband met groot onderhoud aan woningen. Heeft u bezwaar?
Bestemmingsplan "7e uitwerking De Steenderens"
Mevrouw Rutjes heeft een verzoek ingediend voor de vestiging van een nagelstudio in een klein deel van de woning aan IJsselrust 40. Het overgrote deel van het pand blijft als woonhuis in gebruik. De vestiging is op grond van het geldende bestemmingsplan "7e uitwerking De Steenderens" niet mogelijk. Wij hebben het voornemen om gebruik te maken van onze bevoegdheid vrijstelling van de gebruiksvoorschriften te verlenen, op grond van artikel 19, lid 3 WRO, conform de beleidsregels die hiervoor zijn opgesteld. Het voornemen tot het toepassen van de vrijstelling ligt met ingang van 2 december 2004 gedurende vier weken voor iedereen ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis, Dorpsplein 1 te Westervoort. Binnen deze termijn kan iedereen bij ons college van burgemeester en wethouders schriftelijk zijn/haar zienswijzen over dit voornemen indienen. U kunt de stukken inzien:

* op alle werkdagen van 08.00 uur - 12.30 uur of op afspraak van 14.00 uur - 16.00 uur;

* op maandag op afspraak van 18.00 uur - 21.00 uur.

Vorst en uw container

De winter komt er aan en dat betekent dat bij vriezend weer de inhoud van uw groene container kan vastvriezen. Dit kan problemen opleveren bij het ledigen van de container. Als u een container bij vriezend weer aanbiedt loopt u de kans dat er niets of nauwelijks iets uitkomt, terwijl uw container wel geregistreerd wordt en u dus betaalt voor deze "lediging". U kunt proberen bevriezing te voorkomen door:
* de container op een beschutte plaats te zetten;
* de container donderdagavond in de berging of garage te zetten;
* een krant of lege eierdoos op de bodem van de container te leggen.

Het beste advies dat we u kunnen geven is: biedt bij vorst de groene container niet aan, wacht tot de vorstperiode voorbij is. Gebruik in géén geval zout of antivriesvloeistoffen in het gft-afval, deze stoffen verstoren het composteringsproces. Slaan op de container helpt evenmin, u loopt daarmee het risico dat de container kapot gaat.

Nachtbussen Arnhem

Met ingang van de dienstregeling 2004-2005, ingaande 12 december 2004, gaat er nogal wat veranderen op het Arnhemse nachtbusnet (om misverstanden te voorkomen, in de nachten van 10 op 11 december 2004 en 11 op 12 december 2004 rijden de nachtbussen dus nog volgens de oude dienstregeling!). Voortaan rijden geen nachtbussen meer in de nacht van vrijdag op zaterdag. Verder komen op het nieuwe nachtbusnet in de nacht van zaterdag op zondag diverse bestemmingen te vervallen. Wat niet veranderd is de instaphalte, instappen kan ook na 12 december 2004 uitsluitend op het Willemsplein; uitstappen kan, op verzoek, bij alle langs de route gelegen halten.

Routes, vertrektijden
Lijn 16 Centrum-Boulevardkwartier-'t
Broek-Westervoort-Lathum-Giesbeek.
Route: Willemsplein, Jansbinnensingel, Velperbinnensingel, Boulevard Heuvelink, Johan de Wittlaan, Oude Zevenaarseweg, verder via de route van lijn 60 naar de Rivierweg in Westervoort (Ganzenpoel/Het Ambacht), vandaar via de Rivierweg de route van lijn 26/27 richting Lathum en Giesbeek, halte Zwalmstraat.

Vertreklocatie perron B busstation Willemsplein. Vertrektijden: 1.30 uur (rijdt tot Westervoort halte Leigraaf), 2.30 uur (rijdt tot Zwalmstraat).

Tarieven
Voor de nachtbussen geldt een speciaal tarief van 5,- voor een enkele reis naar alle bestemmingen (uitsluitend verkrijgbaar bij de chauffeur). Strippenkaarten, dalkaartje Arnhem, abonnementen, OV-Studentenkaarten, OV-Jaarkaarten en alle andere vervoerbewijzen zijn niet geldig.

Informatie
Voor vragen over de nachtbussen kun je terecht bij de Infopost op het busstation Arnhem of bij Openbaar Vervoer Reisinformatie 0900-9292 ( 0,70 per minuut).