KENNISNET

Genomineerden finale ThinkQuest bekend

Zoetermeer, 16 november 2004

Op donderdag 2 december 2004 vindt de finale plaats van de webstrijden ThinkQuest Scholier en ThinkQuest Docent & Student in het Vredenburg Utrecht. De genomineerden voor deze webstrijden zijn nu bekend.

Genomineerden
In totaal hebben ruim 550 deelnemers in 180 teams een website ingeleverd om mee te dingen naar één van de geweldige prijzen voor de meest leerzame en interactieve website. 25 teams zijn genomineerd in de categorie beroepsgericht en 23 teams in de categorie docent & student.

Alle ingezonden websites en informatie over de finale en de finaleteams zijn te vinden op de website van ThinkQuest: www.thinkquest.nl

Finale op 2 december
Op 2 december worden de winnaars van ThinkQuest Scholier en ThinkQuest Docent & Student bekend gemaakt tijdens een spetterende finale, dit jaar gepresenteerd door cabaretier en tekstschrijver Wilko Terwijn. De finale wordt swingend geopend door de Brass Band van het Terra College uit Den Haag. Daarnaast geeft Mark Overmars, hoogleraar Gaming van de Universiteit Utrecht een presentatie. In totaal worden 85 teams uitgenodigd.

Jury
Alle ingeleverde websites worden eerst beoordeeld door een online jury. De sites die hier als beste uitkomen worden vervolgens beoordeeld door een onafhankelijke vakjury, bestaande uit specialisten op het gebied van onderwijs en ICT. De vakjury bepaalt welke prijzen uiteindelijk worden uitgereikt. Behalve een eerste, tweede, derde en hoofdprijs zijn er vele extra prijzen te winnen zoals speciale vermeldingen, aanmoedigingsprijzen, peerjuryprijzen, didactiekprijzen en nog veel meer. De beoordeling vindt plaats aan de hand van een aantal criteria zoals educatieve waarde, originaliteit, internetgebruik, interactiviteit en technische kwaliteit van de ingezonden sites.

ThinkQuest
ThinkQuest, een label van Kennisnet, is dé onderwijs webstrijd. Ieder schooljaar daagt ThinkQuest scholieren, studenten en docenten in het basis, voortgezet en beroepsonderwijs uit om mee te doen aan één van de ThinkQuest webstrijden. Dit zijn: Junior voor de basisschool, Scholier voor het voortgezet onderijs en Docent & Student voor docenten en leraren in opleiding.
In 2005 is er een aparte webstrijd voor het VMBO en MBO, namelijk ThinkQuest Beroepsgericht.
ThinkQuest is een educatief avontuur waarmee Kennisnet het gebruik van ICT in het onderwijs op een leuke en leerzame manier wil stimuleren. Meer informatie over ThinkQuest is te vinden op:www.thinkquest.nl

Kennisnet
Stichting Kennisnet is de internetorganisatie voor en door het onderwijs. Kennisnet stimuleert het gebruik van ICT in het onderwijs voor educatieve doeleinden. Wekelijks ervaren ruim 750.000 leerlingen en leerkrachten het gemak van Kennisnet. Dat komt overeen met ruim 12.000.000 pageviews per week.

NOOT AAN DE REDACTIE (