CDA

CDA
02-12-04
Van Bijsterveldt: Prins Bernhard markante persoonlijkheid met grote maatschappelijke betrokkenheid

Partijvoorzitter Marja van Bijsterveldt heeft namens het bestuur van het CDA de Koninklijke Familie gecondoleerd met het overlijden van Z.K.H. Prins Bernhard.

Van Bijsterveldt noemt de prins een markante persoonlijkheid met grote maatschappelijke betrokkenheid. Tot het laatst liet hij zijn stem horen om zaken aan de kaak te stellen die in zijn ogen niet deugden. Uit zijn oprechte zorg voor de veteranen uit de Tweede Wereldoorlog bleek zijn kameraadschappelijkheid. Hij kwam voor hen op. En niet alleen voor de Nederlandse veteranen. Zo vroeg hij enkele maanden geleden bij de herdenking van de Slag om Arnhem om eerherstel voor de Poolse soldaten die zon belangrijke bijdrage leverden aan onze bevrijding, maar steeds meer in de vergetelheid raakten.

Van Bijsterveldt roemt verder de zorg die de prins had voor de natuur. Hele generaties zijn in dit land opgegroeid met de acties van het Wereld Natuur Fonds (WNF) om met uitsterven bedreigde diersoorten te redden. Met onvermoeibare inzet trok de prins als leidsman van het WNF de hele wereld over om aandacht te vragen voor die bedreiging van de natuur. In die zin toonde de prins zich een waar rentmeester.

In de condoleance heeft de partijvoorzitter Hare Majesteit koningin Beatrix en de overige leden van de Koninklijke Familie sterkte gewenst met het verwerken van dit grote verlies.