OHRA BV
http://www.ohra.nl

OHRA brengt wachtlijsten voor operaties terug tot minimum

Arnhem, 2 december 2004

Wachtlijst dotterbehandeling slechts 3 dagen, overige operaties maximaal twee weken
OHRA brengt wachtlijsten voor operaties terug tot minimum

OHRA garandeert polishouders vanaf 1 december 2004 geen noemenswaardige wachttijden meer voor operaties. Dat betekent dat een patiënt die een dotterbehandeling moet ondergaan binnen drie dagen geholpen wordt. Normaliter varieert de wachttijd voor dotterbehandelingen van een maand tot enkele maanden. Indien er geen plaats is in Nederland worden de patiënten na overleg behandeld in Duitsland. Voor alle andere behandelingen geldt een garantie voor operatie van maximaal twee weken.

De behandelgaranties vormen onderdeel van een serie efficiencymaatregelen en oplossingen van OHRA waar consumenten zelf direct van kunnen profiteren. Het doorvoeren van meer efficiency in de zorg verhoogt volgens OHRA de kwaliteit, de service en verlaagt de kosten van de zorg. Consumenten kunnen onder andere profiteren van een betere kwaliteit en lage premies door gerichte zorginkoop en het aansturen op een betere marktwerking. Zorgverzekeraars zullen hierin meer en meer het voortouw nemen, aldus OHRA.

Zo kondigde OHRA in oktober aan de wachtlijsten voor liesbreuk- en spataderoperaties terug te brengen naar slechts vijf dagen voor poliklinische behandeling en maximaal 10 dagen voor operatieve dagbehandeling. Normaal variëren deze wachttijden van enkele maanden tot meer dan een half jaar. Hiertoe werd een contract afgesloten met de SAGA kliniek, een private dagkliniek gevestigd te Nijmegen. Zowel ziekenfonds- als particulier verzekerde patiënten kunnen terecht bij de kliniek.

In november meldde OHRA voortaan behandelingen in de recent gestarte Mauritskliniek in Den Haag te vergoeden. Deze kliniek heeft geen wachtlijst voor dermatologische behandelingen in tegenstelling tot de gebruikelijke wachttijden van 4 weken voor dit type behandeling.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

OHRA, Rik van Zutphen 026 400 7303 of 06 22 905 516


02 dec 04 16:15