Gemeente Alkmaar


Gemeentebestuur getroffen door overlijden Prins Bernhard

Alkmaar, 2 december 2004

Het gemeentebestuur van Alkmaar heeft met droefheid kennis genomen van het overlijden van Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Bernhard der Nederlanden. In een condoleancebrief aan het Koninklijk Huis heeft het college zijn leedwezen uitgesproken en zijn diepe medeleven betuigd met Hare Majesteit de Koningin en de leden van de koninklijke familie.

condoleanceregisters
Het gemeentebestuur heeft besloten om vanaf 2 december 11.00 uur drie condoleanceregisters open te stellen. Ze komen te liggen in de (publieks)hal van het stadhuis, het Stadskantoor en in Dienstencentrum De Mare. Als eerste tekent burgemeester Van Rossen in de hal van het stadhuis aan de Langestraat om 11.00 uur het register. De registers zijn geopend tot en met de dag van de uitvaart. Daarnaast is het mogelijk om via internet www.koninklijkhuis.nl een condoleanceregister te tekenen.

vlaginstructie
Burgers, instellingen, organisaties en bedrijven die hun rouw via vlagvertoon tot uitdrukking willen brengen wordt verzocht de officiële richtlijnen te volgen, d.w.z. de vlag -zonder wimpel- halfstok tussen zonsopgang en zonsondergang. Met uitzondering van de zondag is vlagvertoon toegestaan op alle dagen tot en met de dag van de uitvaart. De recent gegeven vlaginstructie in verband met de verjaardag van Prinses Catharina-Amalia komt te vervallen. Klokluiden is alleen toegestaan volgens de plaatselijke tradities en op de dag van de uitvaartdienst.

evenementen
Voor zover tot nu toe bekend hoeven er geen openbaar toegankelijke manifestaties te worden afgelast maar dienen ze wel in gepaste soberheid plaats te vinden.

openingstijden condoleanceregisters
Stadhuis, Langestraat 97: maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur Stadskantoor, Mallegatsplein 10:
maandag t/m vrijdag van 09.00 - 16.30 uur én op donderdagavond van 18.30 tot 20.00 uur.
Dienstencentrum De Mare, Laan van Straatsburg 2 (Alkmaar-Noord): maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 09.00 - 16.30 uur, donderdag van
09.00 - 12.00 uur én op vrijdagavond van 18.30 tot 20.00 uur

Voor publieksvragen heeft de Rijksvoorlichtingsdienst het telefoonnummer
0800 3001813 opengesteld.

2 december 2004