Politie Groningen

Persberichten donderdag 2 december 2004

provincie Groningen, 02-12-2004 -

Groningen: politie zoekt getuigen ernstige mishandeling De politie is op zoek naar getuigen van een ernstige mishandeling die zaterdagnacht 28 november 2004 omstreeks 3.30 uur heeft plaatsgevonden op de Stoepemaheerd bij het winkelcentrum in Groningen. Een 28-jarige Hagenaar werd daar door meerdere mannen geschopt en getrapt waardoor hij onder andere een gebroken oogkas en een gebroken neus opliep. Het slachtoffer is ter behandeling opgenomen in het ziekenhuis. Inmiddels heeft het onderzoek enkele aanknopingspunten opgeleverd maar niet voldoende. De politie wil daarom graag in contact komen met eventuele getuigen die nog niet zijn benaderd. Zij worden verzocht om contact op te nemen met de politie van het bureau Kardinge, eventueel ook te bereiken onder telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Groningen: snelheidscontroles
De politie heeft woensdag op diverse locaties snelheidscontroles gehouden.
Gotenburgweg: woensdagochtend, aantal geregistreerde voertuigen: 344, aantal overtredingen: 24, hoogst gemeten snelheid: 77 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.
Friesestraatweg: woensdagochtend, aantal geregistreerde voertuigen: 1430, aantal overtredingen: 2, hoogst gemeten snelheid: 88 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.
Winsumerweg: woensdagochtend, aantal geregistreerde voertuigen: 831, aantal overtredingen: 96, hoogst gemeten snelheid: 72 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.
Ulgersmaweg: woensdagochtend, aantal geregistreerde voertuigen: 545, aantal overtredingen: 14, hoogst gemeten snelheid: 69 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.
Beneluxweg: woensdagmiddag- en avond, aantal geregistreerde voertuigen: 3885, aantal overtredingen: 123, hoogst gemeten snelheid: 103 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Groningen: ongeval met drank
De politie heeft woensdagmiddag op de rotonde Siersteenlaan met de Diamantlaan een 65-jarige man uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. De Stadjer had met zijn auto op de rotonde geen voorrang verleend aan een 22-jarige fietser uit Groningen. De fietser raakte niet gewond bij de aanrijding. Na een blaastest bleek dat de automobilist alcohol had gedronken. Hij werd meegenomen naar het politiebureau. Daar werd geconstateerd dat de verdachte 0,55 promille alcohol in zijn bloed had. De Stadjer mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op. Van het ongeval werd een rapportage gemaakt.

Groningen: politie zoekt slachtoffer van veelpleger
De politie is op zoek naar de onbekende eigenaresse van babyondergoed, batterijen, een horloge, papier en een trui. De goederen werden vrijdagmiddag bij een 39-jarige man uit Groningen aangetroffen. De Stadjer, een bekende veelpleger, werd aangehouden voor diefstal. Onderzoek wees uit dat de goederen afkomstig waren uit een warenhuis aan de Herestraat. Ook is vast komen te staan dat vrijdagochtend, na 10.00 uur, een onbekende vrouw zich bij een caissière van het warenhuis heeft gemeld. De vrouw vertelde dat zij in het warenhuis voor ongeveer 45 euro aan goederen had gekocht en deze spullen in haar fietstassen had gestopt. Bij terugkomst bleken de goederen te zijn weggenomen. De politie gaat er vanuit de aangetroffen goederen het eigendom zijn van deze vrouw. De politie verzoekt aan de eigenaresse van de goederen om contact op te nemen met de districtsrecherche Groningen/Haren via het landelijke telefoonnummer 0900-8844.

Groningen: Stadjer gewond bij verkeersongeval
Een 26-jarige man uit Groningen is woensdagmiddag op de Sontweg gewond geraakt bij een verkeersongeval. De Stadjer reed op een fiets en werd door een afslaande automobilist, een 23-jarige man uit Zuidwolde, frontaal aangereden. De automobilist nam de bocht zodanig dat hij niet voldoende rechts hield. Hij kwam op de verkeerde weghelft terecht en reed vervolgens de fietser aan. De fietser werd op de plaats van het ongeval door het ambulancepersoneel behandeld. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.