Amsterdam Airport Schiphol

PERSBERICHT

Directiewisseling bij Schiphol Area Development Company (SADC) N.V.

Na meer dan 16 jaar heeft drs. Willem M.A. Trommels besloten zijn werkzaamheden als directeur van Schiphol Area Development Company per 1 januari 2005 te beëindigen. Namens de Raad van Commissarissen van SADC zegt voorzitter mr J.M. Hessels; "Vanaf de oprichting in 1987 heeft de heer Trommels met veel kunde, enthousiasme en inzet leiding gegeven aan het bedrijf, dat zich in de loop der jaren een positie heeft verworven als het ontwikkelingsbedrijf van de Schiphol-regio. Daarnaast heeft SADC zich onder zijn leiding ontwikkeld tot de centrale coördinator van de internationale marketing in de Schiphol-regio. De SADC-organisatie en de Raad van Commissarissen zijn hem hiervoor veel dank en waardering verschuldigd".

Willem Trommels zal opgevolgd worden door drs. J.H. Ruud Bergh MBA, momenteel nog werkzaam als directeur van het Haags Ontwikkelingsbedrijf en plaatsvervangend directeur dienst Stedelijke Ontwikkeling te Den Haag. Daarvoor was hij in verschillende functies werkzaam bij het Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu, laatstelijk als Directeur Bestuursdienst.

Ruud Bergh (53) zal per 1 maart 2005 in dienst treden bij SADC. Hij zal de komende jaren leiding geven aan de verdere ontwikkeling van de Amsterdam Airport Area als een van de topregio's voor buitenlandse investeringen in Europa. In deze context hebben de aandeelhouders van SADC N.V. recentelijk de intentie uitgesproken om het werkingsgebied van SADC verder uit te breiden met 6 nieuwe locaties (totaal ca. 400 ha), die in de komende jaren voor verschillende functies en doelgroepen op de markt zullen worden gebracht. Ruud Bergh zal voorts het voorzitterschap van het Bestuur van de Amsterdam Airport Area overnemen. AAA is een samenwerkings-convenant tussen 10 publieke en private partijen, gericht op de internationale marketing en acquisitie van de Schiphol-regio.

Schiphol Area Development Company N.V. is in 1987 gestart als een gezamenlijk intiatief van Schiphol Group, de provincie Noord-Holland en de gemeenten Amsterdam en Haarlemmermeer. SADC houdt zich bezig met de verwerving van gronden rondom Schiphol, de ontwikkeling en exploitatie van bedrijvenparken voor luchthavengebonden bedrijven en met het aantrekken van internationale bedrijven naar de Schiphol-regio. Inmiddels is door of in samenwerking met SADC ca. 150 ha kantoor- of bedrijfsterrein ontwikkeld, waarop zich enkele honderden, voornamelijk buitenlandse, bedrijven hebben gevestigd die werkgelegenheid bieden aan ca. 10.000 werknemers.

Schiphol, 1 december 2004

Voor meer informatie (of verzoek toezending digitale foto hr. Bergh):

Schiphol Area Development Company, tel. 020-6532460 Willie Klein, wk@sadc.nl
Willem Trommels, wt@sadc.nl


Voor informatie: pressoffice@schiphol.nl
---- --