Utrecht stad, 10.00 uur

Utrecht 02-12-2004 - Nieuwsberichten districten Utrecht stad

Beledigen

UTRECHT- Op woensdagavond kregen drie mannen een bekeuringen na het beledigen van toezichthouders. Omstreeks 21.15 uur liepen de toezichthouders over de Kanaalstraat en naar hen werd beledigende taal geuit. Agenten werden gewaarschuwd en het trio, mannen in de leeftijd van 19 tot 21 jaar afkomstig uit Utrecht, werden aangehouden. Voor de belediging kregen ze ieder een bekeuring van 45 euro.

Autokraker aangehouden

UTRECHT- Op woensdagmiddag werd een autokraker aangehouden. Omstreeks 15.30 uur werd door een getuige gezien dat op het Zandpad een portierraam van een auto werd ingeslagen door een 25-jarige man uit Utrecht. De politie werd gewaarschuwd en ging op onderzoek uit. In de omgeving werd de verdachte aangehouden en ingesloten voor verhoor. Hij had een gestolen afstandsbediening van een autonavigatiesysteem bij zich.

Verlichtingscontrole

UTRECHT- Op woensdagavond werd een fietsverlichtingscontrole gehouden op de Pastoraleperenlaan. In totaal kregen 58 fietsers een bekeuring omdat ze zonder licht reden.

Aanhouding na berovingen

UTRECHT- Op woensdagmiddag werd een overvaller aangehouden. Omstreeks 17.15 uur kreeg de politie de melding dat een man was beroofd door een 21-jarige man uit Duitsland. Dit had plaatsgevonden aan de Korte Janstraat. De politie ging op onderzoek uit en zag de 21-jarige man in de stad lopen.Hij werd aangehouden en ingesloten voor verhoor. Onderzoek wees uit hij even daarvoor ook iemand anders had beroofd van zijn geld op de Achter Sint Pieter. Bij de berovingen had de Duitser aangegeven met een pistool te schieten als zijn eisen niet werden ingewilligd. Een pistool werd door de slachtoffers nooit gezien en is door de politie ook niet aangetroffen.