Gemeente Wieringen

Bekendmakingen

Vaststelling Besluit Gehandicapten en Verordeningen voor Kinderopvang en voor Boete bij onvoldoende inburgering (3 december 2004)

Burgemeester en wethouders van Wieringen maken bekend dat zij in hun vergadering van 16 november 2004 hebben vastgesteld het besluit financiële tegemoetkoming voorzieningen gehandicapten. Verder maken zij bekend dat de raad in zijn vergadering van 4 november 2004 heeft vastgesteld de Verordening Wet kinderopvang gemeente Wieringen en de Verordening boete Wet inburgering nieuwkomers, gemeente Wieringen.

Het financiële besluit vervangt dat van 18 april 2000 en regelt vooral de hoogte van tegemoetkomingen voor woonvoorzieningen en vervoersvoorzieningen in het kader van de Wet en de Verordening voorzieningengehandicapten. De nieuwe Wet Kinderopvang verplicht de gemeenteraad een verordening vast te stellen waarin de verlening, de voorschotverlening en de vaststelling van de tegemoetkoming in de kosten van kinderopvang geregeld is. De Verordening Wet kinderopvang gemeente Wieringen voorziet daarin. Per 1 januari 2005 loopt een overgangstermijn af voor het opleggen van sancties in het geval nieuwkomers niet voldoen aan hun inburgeringsverplichtingen. Vanaf die datum moeten gemeenten voor het opleggen van een boete of het toepassen van een maatregel een specifieke verordening hebben vastgesteld. Met vaststelling van eerdergenoemde verordening voldoet de gemeente aan die verplichting.

Het besluit en de verordening voor boete treden met ingang van 1 januari 2005 in werking; de verordening voor kinderopvang per 2 december 2004. Bekendmaking heeft plaatsgevonden door opneming in het "Register van bekendmaking" op 29 november 2004 onder respectievelijk de nummers 223, 224 en 225. Het register ligt voor iedereen kosteloos ter inzage in het gemeentehuis. Op verzoek en tegen betaling van de verschuldigde leges wordt een afschrift van het desbetreffende besluit beschikbaar gesteld.

Hippolytushoef, 3 december 2004 Drs. J. Wittink, secretaris M.J.P. van Kampen-Nouwen