Heuvelrug, 10.00 uur

Utrecht 02-12-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Verkeerscontrole

RHENEN De politie heeft op woensdag 1 december van 12.45 uur tot 20.00 uur een verkeerscontrole op de Grebbeweg gehouden.

Veertig bromfietsen werden aan een kritische controle onderworpen. Daarbij werden zestien bekeuringen uitgeschreven voor onder andere teveel vermogen, geen juiste plaat en voor het niet verzekerd zijn.

Tevens werden ongeveer 250 autos en vrachtwagens gecontroleerd. Daarbij werden 36 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere het onnodig voeren van mistverlichting, niet kunnen tonen van rij- en/of kentekenbewijs, lekke uitlaat en gladde banden.

Bromfietser gewond

VEENENDAAL Op woensdag 1 december raakte een bromfietser gewond bij een ongeval.

Rond 18.45 uur reed een 52-jarige bromfietser uit Veenendaal over de J. G. Sandbrinkstraat. Hij haalde een fietser in, maar zag daarbij een op het midden van de weg staande bloembak over het hoofd, botste daar tegen aan en kwam ten val. De bloembak stond ter verkeersgeleiding op de scheiding van de rijbanen. De Veenendaler werd met hoofdletsel, pijn in zijn borst en schouder per ambulance naar een ziekenhuis in Ede gebracht. Hij mocht na behandeling het ziekenhuis verlaten.

Verkeerscontrole

VEENENDAAL De politie heeft op woensdag 1 december op diverse plaatsen in Veenendaal een verkeerscontrole gehouden.

Daarbij werden 34 bekeuringen uitgeschreven en wel voor: door rijd verkeerslicht rijden (1), fietsverlichting niet in orde (18), geen gordel om (4), fiets zonder rem (1), onnodig mistverlichting voeren (4), niet handenvrij bellen (2) en het rijbewijs niet kunnen tonen (4).