Gemeente Dordrecht


---

Tweede actiedag campagne autocriminaliteit

Vincent Brinkhof
Wie op 2 december zijn auto parkeert op één van de plekken waar relatief veel wordt ingebroken in auto's (hotspots), heeft grot e kans dat hij een anti-inbraakadvies krijgt van de politie of Stadswacht. Dit gebeurt dan in het kader van de campagne tegen autocriminaliteit `Niets erin, niets eruit' .
Tijdens deze campagne houden politie en Stadswacht drie maanden lang extra toezicht op geparkeerde auto's en besteden zij extra aandacht aan de openbare ruimte. Zij verstrekken daarbij tips aan het publiek ter voorkoming van auto-inbraken.

Veel autobezitters laten waardevolle spullen achter in hun auto of sluiten hun auto niet af. Autobezitters worden er via de campagne bewust van gemaakt dat zij hierdoor een hoger risico lopen op autocriminaliteit.

Op 2 september, de eerste dag van de campagne, werden meer dan 3000 automobilisten er op gewezen dat zij meer voorzorgen kunnen nemen om inbraak uit hun auto te voorkomen.

De campagne is een gezamenlijk initiatief van de politie Zuid-Holland Zuid en de gemeente Dordrecht, in het kader van het Integraal Veiligheidsprogramma van de gemeente Dordrecht. Het streven is om het slachtofferschap van auto-inbraak te verminderen met 20% in 2006.