KENNISNET

Jongeren Utrecht in finale ThinkQuest 2004

Zoetermeer, 18 november 2004

Jongeren uit Utrecht in finale ThinkQuest 2004!

Op donderdag 2 december 2004 vindt de finale plaats van de ThinkQuest webstrijden. Voor deze finale van ThinkQuest zijn 85 teams genomineerd. Dit jaar hebben een record aantal van ruim 800 teams uit het voortgezet-, middelbaar beroeps-, en hoger onderwijs meegedaan. Vorig jaar waren dat nog circa 250 teams. Tijdens deze finale in Muziekcentrum Vredenburg Utrecht worden de winnaars bekend gemaakt van ThinkQuest Scholier (waaronder de categorie Beroepsgericht) en ThinkQuest Docent & Student. Ook jongeren van scholen uit de provincie Utrecht maken kans op mooie prijzen.

Genomineerde ThinkQuest Scholieren:

- Terug naar de Middeleeuwen, Alberdingk Thijm College, Hilversum
- Krankzinnige krachten, Anna van Rijn College, Nieuwegein

Genomineerden ThinkQuest Docent & Student:

- SARS, Een Open Litteken, Hogeschool van Utrecht/ Central High School, Philadelphia, Caïro University, Caïro/The Chinese High Boarding School, Singapore/ Guru Gobind Singh Indraprastha University

- Geen ID, Hoge School voor Kunsten Utrecht, faculteit Kunst, Media en Technologie, - Hilversum/Hogeschool van Amsterdam, Amsterdam
- Premiere, Cals College, Nieuwegein/ hszuyd HEAO/Rijn IJsselcollege, Wageningen

- Atherosclerose (aderverklaring), Universiteit Utrecht, Utrecht

Alle ingezonden websites en informatie over de finale en de finaleteams zijn te vinden op de website van ThinkQuest: www.thinkquest.nl

Spetterende finale
Op 2 december worden de winnaars van ThinkQuest Scholier en ThinkQuest Docent & Student bekend gemaakt tijdens de spetterende finale, dit jaar gepresenteerd door cabaretier en tekstschrijver Wilko Terwijn. De feestelijk en spannende prijsuitreiking start om 13.00 uur en eindigt om 16.45 uur. De finale wordt geopend door de swingende Brass Band van het Terra College uit Den Haag. Daarnaast geeft Mark Overmars, hoogleraar Gaming van de Universiteit Utrecht, een presentatie. De finale is uitsluitend bestemd voor genodigden.

Jury
Alle ingeleverde websites zijn beoordeeld door een online publieksjury en een onafhankelijke vakjury. De beoordelingen van de online jury dienen als voorselectie van de vakjury. De vakjury, bestaande uit specialisten op het gebied van onderwijs en ICT, bepaalt welke prijzen uiteindelijk worden uitgereikt. Behalve een eerste, tweede, derde en hoofdprijs zijn er vele extra prijzen te winnen zoals speciale vermeldingen, aanmoedigingsprijzen, peerjuryprijzen, didactiekprijzen en nog veel meer. De beoordeling vindt plaats aan de hand van een aantal criteria zoals educatieve waarde, originaliteit, internetgebruik, interactiviteit en technische kwaliteit van de ingezonden sites.

ThinkQuest
ThinkQuest, een label van Kennisnet, is de onderwijs webstrijd. Ieder schooljaar daagt ThinkQuest scholieren, studenten en docenten in het basis, voortgezet en beroepsonderwijs uit om mee te doen aan één van de ThinkQuest webstrijden. Dit zijn: ThinkQuest Junior voor de basisschool, ThinkQuest Scholier voor het voortgezet onderwijs en ThinkQuest Docent & Student voor docenten en leraren in opleiding. Met ThinkQuest worden educatieve en vaak originele websites voor het onderwijs gebouwd. ThinkQuest is een educatief avontuur waarmee Kennisnet het gebruik van ICT in het onderwijs op een leuke en leerzame manier wil stimuleren.

Kennisnet
Stichting Kennisnet is de internetorganisatie voor en door het onderwijs. Kennisnet stimuleert het gebruik van ICT in het onderwijs voor educatieve doeleinden. Wekelijks ervaren ruim 750.000 leerlingen en leerkrachten het gemak van Kennisnet. Dat komt overeen met ruim 12.000.000 pageviews per week.

NOOT AAN DE REDACTIE (