Provincie Utrecht

Persbericht

Ziekenhuisvoorzieningen niet haalbaar in Soest

Gemeenschappelijk persbericht provincie Utrecht en gemeente Soest

8-12-2004
Burgemeester drs. J.J.L.M. Janssen van Soest en gedeputeerde mevrouw mr. J.G.J. Kamp van de provincie Utrecht doen er alles aan om de locatie Soest van het Meander Medisch Centrum goed in te vullen.

In een overleg op 1 december jl. heeft het bestuur van Meander Medisch Centrum nogmaals uiteengezet aan de bestuurders Janssen en Kamp dat helaas ziekenhuisvoorzieningen op de locatie Soest niet haalbaar zijn. Financiële, organisatorische (géén versnippering medisch specialisten) en technologische (in casu digitalisering) overwegingen spelen hierbij een hoofdrol. Ook het beperkte volume van de patiëntenstroom is hierbij van belang. Naar het inzicht van het bestuur van Meander Medisch Centrum is bovendien de huidige tijd er niet naar voor ziekenhuizen financiële risico's te lopen.

De bestuurders Janssen en Kamp hebben de huidige situatie met het bestuur van Meander Medisch Centrum besproken en daaruit de conclusie getrokken dat gezocht moet worden naar een andere invulling van de locatie Soest. Provincie en gemeente Soest zullen daar aandacht voor blijven vragen. De komende tijd zullen zij zich, in overleg met andere partners, waaronder huisartsen, beraden op de invulling van genoemde locatie (in plaats van een ziekenhuisvoorziening).

Tot het moment van in gebruikname van de nieuwbouw aan de Maatweg blijven in de locatie Soest de volgende voorzieningen:
- prikpunt voor bloedafname

- radiologiefaciliteit voor huisartsen

- echo's voor gezonde zwangere vrouwen.

Laatst gewijzigd op 12/08/2004 10:33:07 AM. Paginabeheer: Ron.van.Dopperen@provincie-utrecht.nl