Ingezonden persbericht

Loesje wil plakvrijheid

website gelanceert om Gemeente bij te scholen

ARNHEM, 20041201 -- De Gemeente beweert vaak dat posters op straat de leefbaarheid en het gevoel van veiligheid zouden aantasten. Daarnaast beweert zij dat posters op straat de openbare orde verstoren. Loesje heeft een andere mening en maakt dit duidelijk via haar nieuwe website.


Loesje is van mening dat de leefbaarheid en de veiligheid van een samenleving en de openbare orde vooral worden aangetast wanneer er geen ruimte is voor meningen/ideeen en gedachten.

Tevens is Loesje van mening dat een samenleving waar de burger op een eenvoudige manier haar mening kan en mag uiten veiliger is dan een samenleving waarin dit beperkt wordt.

Verder hoor je regelmatg "ja maar als iedereen dan posters op straat zou plakken". Als iedereen dat zou doen, dan zou je een levendige democratie hebben met meer maatschappelijk debat op straat en burgers die een stuk mondiger en betrokken zouden zijn.

De straten zouden dan inderdaad minder klinisch schoon zijn, maar sinds wanneer bepaalt de mate van schoonheid het democratisch gehalte in een land, stelt Loesje.

Dit is een van de redenen dat Loesje haar website heeft uitgebreid met plakzaken
www.loesje.nl/recht/index.html




Ingezonden persbericht