Ingezonden persbericht

Vroeg kerstcadeau voor Engelen van Amsterdam

Feest levert 39 duizend euro op voor Zusters Augustinessen

AMSTERDAM, 20041201 -- De Amsterdamse Zusters Augustinessen, oftewel de Engelen van Amsterdam, worden vanavond worden verrast met een cheque ter waarde van 39 duizend euro. Het geld is de opbrengst van het Made in Heaven fundraisefeest dat op 27 november op de Amsterdamse Studentensociëteit het N.I.A. is gehouden.


De Zusters Augustinessen vangen al ruim vijftig jaar dakloze moeders met kinderen op en geven zwervers te eten in hun klooster aan de Amsterdamse Warmoesstraat. Om meer hulpbehoevenden moeders te kunnen helpen, hebben deze Engelen van Amsterdam een deel van hun eigen leefruimte opgegeven en hun klooster ingrijpend laten verbouwen. Dit betekende voor hen een extra, en zeer grote, kostenpost. Zelf proberen de zusters zoveel mogelijk geld in te zamelen, maar hulp van buitenaf is meer dan welkom.

Om extra geld voor de zusters in te zamelen vond afgelopen zaterdag het Made in Heaven feest plaats. De studentenvereniging ASC/AVSV, die grenst aan het klooster van de zusters, stelde haar sociëteit N.I.A. ter beschikking. Deze werd omgebouwd tot een zwoele nachtclub, inclusief casino en loterij. Zeker duizend mensen dansten voor de Engelen van Amsterdam en tientallen sponsors leverden financieel of in natura een bijdrage. Dit alles resulteerde in een opbrengst van 39 duizend euro. Vanavond wordt het geld aan de zusters in hun klooster in de Warmoesstraat aangeboden.

Het Made in Heaven feest werd georganiseerd door zes oud-studenten. "Ons doel was om in de kosten van de verbouwing bij te dragen. Dat is gelukt, maar het blijft een druppel op een gloeiende plaat. Waar het om draait is dat de zusters geen subsidie krijgen en dus geheel afhankelijk zijn van giften, donaties en ludieke acties. Niet alleen nu, voor de verbouwing van hun klooster, maar structureel. Wij hopen daarom dat de aandacht die de zusters in deze periode krijgen, ertoe zal bijdragen dat hun goede werk ook op de langere termijn gesteund zal worden."

Bijdragen aan de Zusters Augustinessen kunnen worden over gemaakt op rekeningnummer 69.92.14.548 t.n.v. Stichting Vrienden van de Zusters Augustinessen en Meisjesstad, Hilversum, o.v.v. Meisjesstad Amsterdam.




Ingezonden persbericht