Ingezonden persbericht


Persbericht

TELEFÓNICA MÓVILES KIEST VOOR MOBILE COMMUNITIES OPLOSSING VAN LOGICACMG

AMSTELVEEN, 1 december 2004


1 LogicaCMG heeft van Telefónica Móviles España (TME) de opdracht gekregen voor de levering van een Community Solution infrastructuur. Met deze nieuwe infrastructuur voorziet TME haar 18,7 miljoen klanten in Spanje van diensten op het gebied van mobile messaging en community building.


2 Volgens een schatting van het onderzoeksbureau Baskerville vertegenwoordigt de mondiale markt voor mobile community services een waarde van 9,2 miljard dollar. Mobile communities bieden vooral kansen aan operators die innovatieve en geïntegreerde mobiele diensten willen verlenen. Het biedt consumenten de mogelijkheid om gezamenlijke interesses te delen met vrienden, familie en relaties. Zij kunnen hun eigen mobile community creëren en krijgen toegang tot toepassingen als agenda's, gezamenlijke schijfruimte voor het opslaan van foto's en plaatjes, MMS en SMS alerts en een zoekmachine waarmee mensen en andere communities gezocht kunnen worden.


3 Met de oplossing van LogicaCMG, die gebruikt maakt van Colibria Communities software, beschikt TME over een flexibel en schaalbaar platform voor community services. Naast de community services ondersteunt en integreert het platform messaging services en applicaties zoals instant messaging en chat & presence.

Interconnectiviteit met andere operators kan bereikt worden door de uitbreiding van de standaard protocollen van onder andere OMA en GSMA. TME, LogicaCMG en Colibria zijn actief om de bestaande protocollen te versterken om zo nieuwe diensten mogelijk te maken en de integratie tussen operators succesvoller te maken.

Volgens Alvaro Plaza, Managing Director Telecom LogicaCMG Spanje, zijn communities en instant messaging diensten voor vele computergebruikers een belangrijk communicatiemiddel geworden. 'Door deze diensten mobiel te maken, hebben netwerk operators veel nieuwe mogelijkheden om inkomsten te generen. De opdracht van TME versterkt de positie van LogicaCMG op het gebied van mobiele telecommunicatie en is een belangrijke stap in de groeimarkt voor mobile community diensten'.


4

Ingezonden persbericht