CAESAR GROEP

Toenemende vraag naar ICT met rendementsgarantie

Toenemende vraag naar ICT met rendementsgarantie Caesar: projecten gebaseerd op resultaat in trek

Utrecht,1 december 2004. Een ICT-leverancier niet betalen voor de uren maar voor het resultaat: afnemers zijn hier in toenemende mate in geïnteresseerd. Dat ondervindt de Caesar Groep, die de strategie van ICT met rendementsgarantie hanteert. Caesar sloot in 2004 zes contracten met klanten waarbij de ICT-diensten niet op uur- of projectbasis worden betaald, maar afgerekend worden op het van te voren afgesproken resultaat. Commercieel manager Luc Spaas: 'Samen focussen op het resultaat dat je wil bereiken en de verantwoording voor dat resultaat nemen. Dat spreekt klanten aan.'

Afrekenen op resultaat
'Vrijwel alle relaties zijn geïnteresseerd in ICT met rendement, maar niet iedereen is er klaar voor. We zien concrete interesse bij bedrijven die hun ICT-beheer tegen aantoonbare lagere kosten willen outsourcen. Ook nieuwe bedrijven in nieuwe markten kiezen sneller voor ICT met rendementsgarantie. Voor hen is de focus op tijd belangrijk. De Caesar Groep is hun partner die (deels) afgerekend wordt op hun succes', aldus Luc Spaas, commercieel manager Caesar Groep. In 2004 verwacht hij dat rendementsorders circa 10% van de omzet uitmaken.

Voorbeelden
Twee voorbeelden van rendementsorders uit 2004 zijn:
1. Voor een landelijk opererende vastgoedadviseur bouwt de Caesar Groep een internetportal voor 'veilingen' van vastgoed. De afrekenconstructie is gedeeltelijk gebaseerd op de kritische performance factor 'aantal biedingen per jaar': hoe meer biedingen des te groter de opbrengst voor de Caesar Groep.

2. Voor uitgever Veen Bosch & Keuning neemt de Caesar Groep het beheer van alle verkoopinformatie- en verkoopordersystemen op zich. Daarbij garandeert Caesar dat de beheerkosten jaarlijks met 5% dalen.


---


----
De Caesar Groep
De Caesar Groep is in 1993 opgericht en gevestigd in Utrecht. Bij deze ICT-onderneming werken ca. 300 medewerkers. Caesar wijzigde in 2003 haar strategie in een strategie van ICT met rendementsgarantie. In 2003 was de Caesar Groep volgens onafhankelijk onderzoek van het magazine Management Team 'de beste IT-adviseur' van dat jaar. De omzet in 2003 bedroeg 25,5 miljoen euro; het bedrijfsresultaat voor bijzondere lasten 1,44 miljoen euro.


- EINDE BERICHT -