Gemeente Roermond

Museumnacht

Een verschil van dag en nacht

Wie het Stedelijk Museum Roermond kent, kan tijdens de Museumnacht op een nieuwe manier ermee kennismaken. Het museum overdag of 's avonds bekijken is letterlijk een verschil van dag en nacht. De Museumnacht is ook georganiseerd om een nieuw en jong publiek te interesseren voor het museum.
De grote overzichtstentoonstelling van Jan Martens kan worden bekeken en de vaste presentatie over de historie van Roermond en over Pierre Cuypers, Henry Luyten en Joep Nicolas.

Wat is er te doen? - van lounge tot breakdance

Het Stedelijk Museum Roermond organiseert deze avond in samenwerking met De Azijnfabriek. In twee zalen zijn er non-stop optredens. In de Cuyperszaal is een lounge programma met op India geöriënteerde muziek en met een multiculturele dansgroep. In de Tuinzaal is een minder rustgevend programma met DJ's, VJ's en breakdance gepland.

Programma

Cuyperszaal:
SITAR EN TABLA, muziek van klassieke maar populaire Indiase instrumenten De sitar is tegenwoordig een van de populairste snaarinstrumenten uit India, dat ritmisch begeleid wordt door de tabla. De muziek bestaat uit diverse melodische thema's, afgeleid van de klassieke Indiase raga's. PLANET ION brengt een intuïtief klankenpalet met als basis tampoera/shruti box, boventoon zang, didgeridoo en sjamanic percussion met zang.
Multiculturele dansgroep EXPLOSIONS brengt R&B-dansen en buikdans.

Tuinzaal:
DJ's SKIZM en NIKKEL zorgen voor muziek ( house, techno, lounch, jazz, soul, funk, afro en wereldmuziek). VJ's Team STIIHL maken visuals en laten hun kijk op het museum zien. Breakdancegroep TUB veegt letterlijk de vloer aan met hun acrobatische kunsten.
Publicatiedatum: 30.11.2004 Bijgewerkt: 01.12.2004