Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, woensdag 1 december

Den Helder 01-12-2004 - 15.30 uur

Overval snackbar

Den Helder, dinsdag 30 november 2004.

Dinsdagavond omstreek 19.45 uur werd een overval gepleegd op een snackbar aan de Torplaan in Den Helder. Drie mannen kwamen de snackbar binnen op het moment dat daar één klant en een medewerkster aanwezig waren. Zij bedreigden de aanwezigen met een vuurwapen en eisten geld. Onder bedreiging heeft de medewerkster van het bedrijf een onbekende hoeveelheid geld aan één van de mannen gegeven. Hierna verlieten de drie het pand en renden weg via het voetpad in de richting van het Heilig Harn. Van de daders is weinig tot niets bekend. Wel droegen zij alle drie een bivakmuts. Eén van hen is naar schatting 18 jaar oud en klein van postuur. Eventuele getuigen van deze overval worden verzocht contact op te nemen met de politie in Den Helder, telefoon 0900-8844 (lokaal tarief)

Computer en digitale camera gestolen uit woning

Den Helder, dinsdag 30 november 2004.

Dinsdag tussen 10.20 en 15.40 uur werd ingebroken in een woning aan de Jan in t Veldstraat. Men kwam in het huis door het vernielen van een raam. Vanuit de woning werden laptop computer en een digitale camera weggenomen. Tevens bleek dat een kratje bier dat buiten stond was verdwenen.

Diefstal bedrijfsauto

Den Oever, dinsdag 30 november 2004.

Tussen zaterdag 27 en dinsdag 30 november werd ingebroken in een bedrijfspand aan de Nijverheidsstraat. Men kwam in het pand door het vernielen van één van de toegangsdeuren. Een in het pand geparkeerde bedrijfswagen werd weggenomen. Het gaat om een auto van het merk Ford, type Transit. De auto is bordeauxrood van kleur en voert het kenteken 21-VV-PK. Op de zijkanten van de auto is een vis getekend in de kleuren wit en blauw.

Rijden onder invloed van alcohol

Den Helder, woensdag 1 december 2004

In de nacht van dinsdag op woensdag werd een 30-jarige bestuurder van een personenauto uit Bulgarije aangehouden op de Koningdwarsstraat. Toen de man door agenten werd gecontroleerd roken zij dat hij alcohol had gedronken. Hij weigerde mee te werken aan een blaasproef. Tijdens het onderzoek bleek dat het rijbewijs van deze bestuurder al eerder was ingevorderd.

Verlichtingscontrole

Den Helder, woensdag 1 december 2004.
Dinsdagavond en woensdagmorgen werden op verschillende plaatsen in de Noordkop verlichtingcontroles gehouden. In totaal werden 39 bestuurder, voornamelijk fietsers en bromfietser, bekeurd omdat zij geen (goede) verlichting voerden.