Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, woensdag 1 december

Alkmaar 01-12-2004 - 15.30 uur

Inbreker op heterdaad betrapt.

Heerhugowaard, dinsdag 30 november 2004.

Dinsdagavond kregen de bewoners van een woning aan de Huygendijk de schrik van hun leven toen zij een vreemde man in hun woning aantroffen. Toen de man zich ontdekt voelde vluchtte hij. Een zoektocht in de omgeving naar deze man bleef zonder resultaat. Het is niet duidelijk geworden hoe de man in de woning is gekomen. Volgens de bewoners is er niets weggenomen.

Ook bij de buren was ingebroken. Hier bleek dat een raam was vernield. Ook in dit geval bleek dat er geen goederen waren weggenomen. Gezien het tijdstip en de plaats is het niet ondenkbeeldig dat beide inbraken zijn gepleegd door dezelfde dader(s).

Algemene verkeerscontrole

Bergen, dinsdag 30 november 2004.

Dinsdagavond werden een algemene verkeerscontrole gehouden op de Landweg. Tijdens deze controle werden ruim 40 bekeuringen uitgeschreven voor een groot aantal overtredingen. Het hoogst scoorde het niet voeren van (goede)verlichting. Hiervoor werden 22 bestuurders bekeurd. De andere bekeuringen hadden vooral te maken met technische gebreken. Tijdens de controle werden 83 bestuurders gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Niemand had teveel gedronken.

Verlichtingscontrole

Alkmaar, woensdag 1 december 2004.
Dinsdagavond en woensdagmorgen werden op verschillende plaatsen in Noord-Kennemerland verlichtingcontroles gehouden. In totaal werden 90 bestuurder, voornamelijk fietsers en bromfietser, bekeurd omdat zij geen (goede) verlichting voerden.