Gemeente Gouda


beperkte concentratie asbest in kleedkamers mammoet (01/12/2004)

Het onderzoeksbureau AV-consulting BV heeft wethouder Ton van Huut persoonlijk op de hoogte gesteld van de eerste resultaten van het asbestonderzoek in De Mammoet. In twee van de zes kleedkamers is een lichte concentratie asbest aangetroffen. Deze concentratie is aanzienlijk lager dan de maximaal toelaatbare norm. Het college van burgemeester en wethouders neemt alle zorgvuldigheid in acht. De sporthal blijft gesloten totdat het onderzoek volledig is afgerond en de resultaten schriftelijk zijn gerapporteerd.

Het asbestonderzoek bestaat uit het nemen van luchtmonsters en onderzoek naar de soort asbest die is gebruikt. Ton van Huut: De eerste berichten zijn geruststellend. In de sporthal zijn bij het onderzoek naar de luchtkwaliteit geen asbestvezels aangetroffen. In twee van de zes kleedkamers is een lichte concentratie asbest geconstateerd. De gezondheid van de gebruiker staat voorop, dus totdat we ook het schriftelijk rapport binnen hebben blijft de sporthal dicht. Naar verwachting blijft de Mammoet gesloten tot 1 januari 2005. Alle gebruikers zijn hiervan inmiddels op de hoogte gebracht. Zodra alle onderzoeksgegevens beschikbaar zijn, worden alle betrokkenen opnieuw geinformeerd.

Sporthal De Mammoet wordt voor de zomer 2005 gesloopt. Om te mogen slopen is een onderzoek naar de aanwezigheid van asbest voorgeschreven. De sloop van de kleedkamers staat in februari 2005 gepland. In verband met deze geplande sloop worden deze week de noodkleedkamers geplaatst.


- einde bericht-