Ingezonden persbericht


CREATIVE INTRODUCEERT
MUVO MICRO N200:
COMPACT EN FUNCTIONEEL

Nieuwe toonaangevende audiospeler biedt geheugen tot 1GB, ingebouwde FM-radio en directe MP3-codering in ultracompact formaat

Amsterdam, 1 december 2004 - Creative (Nasdaq: CREAF), wereldwijd marktleider op het gebied van digitale entertainmentproducten voor personal computers en het internet, kondigt de Creative MuVo Micro N200 aan, de kleinste digitale audiospeler in het assortiment. In de MuVo-traditie van hoogwaardige prestaties, mooi design en technische innovatie gaat de MuVo Micro N200 nog een stapje verder: deze speler brengt baanbrekende technologie in een buitengewoon compacte vorm.

De MuVo Micro N200 is beschikbaar in een zwarte of een witte uitvoering, met een hoogglanssafwerking. Het LCD-display met een heldere, blauwe achtergrondverlichting geeft informatie over nummers en de FM-tuner en de interface biedt gebruikers controle over alle functies via navigatie. De compacte afmetingen en de ergonomische vormgeving maken het gebruik extra comfortabel. Het assortiment biedt de keuze uit geheugens van 128 MB, 256 MB, 512 MB of 1GB, goed voor maar liefst 32* uur WMA- of tot 16 uur MP3-audio. De MuVo N200 biedt tot 15 uur ononderbroken luisterplezier met één AAA-batterij.

"Deze persoonlijke audiospeler is niet alleen onvoorstelbaar compact, we hebben hem ook uitgerust met veel extra functies die zelfs de meest veeleisende gebruikers zullen waarderen," aldus Geraldine Lee, Europees Business Manager for Digital Audio Players bij Creative.

Uitgebreide functies
De MuVo Micro N200 biedt veel functies. Zo kunnen via de lijningang opnames van een cd-speler, MiniDisc of platenspeler onmiddellijk in MP3-bestanden worden omgezet. Daar hiervoor geen software vereist is, kunnen gebruikers bestanden en afbeeldingen makkelijk naar de speler slepen en neerzetten, wanneer deze verbonden is met een pc.

De gebruiker kan ook FM-radio beluisteren en opnemen. Presets geven meteen toegang tot favoriete radiostations. De ingebouwde microfoon ondersteunt live-opnames en ingesproken notities, interviews of lezingen. Dankzij een uitgebreide compatibiliteit met populaire downloaddiensten die WMA en MP3 ondersteunen, kunnen gebruikers van de MuVo Micro N200 op veel manieren muziek verkrijgen.

Zorgeloos genieten
Er is geen speciale software** nodig voor de MuVo Micro N200 en hij is meteen gebruiksklaar. Voor extra mogelijkheden is er wel Creative MediaSource, een eenvoudige toepassing die cd-verzamelingen omzet in digitale muziekcollecties, muziek beheert en nummers overzet op alle draagbare muziekspelers van Creative. Het pakket wordt geleverd met een sportarmband, een riemclip en een koptelefoon met dynamische basweergave voor zuivere audio.


* Gecodeerd bij 64 kbps in WMA en 128 kbps in MP3 ** Er zijn geen stuurprogramma's nodig voor pc's met Windows ME, XP en 2000

Prijs en beschikbaarheid
De Creative MuVo Micro N200 is verkrijgbaar in zwart en wit en is begin december beschikbaar. De adviesprijs (inclusief BTW) bedraagt Muvo N200 128 MB: ¬ 89,99
Muvo N200 256 MB: ¬119,99
Muvo N200 512 MB: ¬139,99
Muvo N200 1 GB: ¬199,99

----------

----------
Voor meer inhoudelijke informatie over bovengenoemde producten en het aanvragen van extra beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

Text 100 Public Relations: Liesbeth Kramer - Tel:+31 (0) 20 5304349 - liesbeth.kramer@text100.nl Creative Labs: Markus Eggermont - Tel:+32 (0)3/287.87.72 - markus_eggermont@cle.creative.com Creative Labs informatienummer voor eindgebruikers: Tel: 011-32.30.081 (tijdelijk onbereikbaar) maar u kan steeds terecht op +32 (0)3/287.87.77

Over Creative Labs
Creative (Nasdaq: CREAF) is wereldwijd marktleider op het gebied van digitale entertainmentproducten voor personal computers en het internet. Creative dankt zijn reputatie aan de beroemde Sound Blaster en was de stuwende kracht achter de multimediarevolutie. Nu geeft Creative de toon aan met digitaal entertainment voor de pc met producten als de bekroonde Zen en MuVo audiospelers. De vernieuwende hardware, de eigen technologie, applicaties en diensten zijn duidelijk internetgericht en bieden de consument de kans te genieten van hoogwaardig digitaal entertainment, op elk gewenst moment en ongeacht waar hij zich bevindt.

Creative Technology werd opgericht in 1981. Het internationale hoofdkantoor is gevestigd in Singapore. Creative Labs Europe is opgericht in 1993 met de bedoeling een groter aandeel te verwerven op de groeiende Europese markt. Het Europese hoofdkantoor en het Operations/Technical Centre (EOTC) zijn gevestigd in Dublin, Ierland en bieden een efficiënte, gelokaliseerde productbevoorrading op maat voor de Europese markt. Daarnaast bieden ze strategische klantenondersteuning voor de verkoopkantoren van Creative in de Benelux, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Italië, Polen, Portugal, Spanje, Zweden en het Verenigd Koninkrijk. In totaal heeft Creative Labs in Europa nu zo'n 400 medewerkers in dienst.