Time : 1:52:15 PM
Date : Wednesday, December 01, 2004
Sender Name: Standaard Boekhandel

Gentse Kouter herbergt permanente boekenbeurs tussen Handelsbeurs en Opera

GENTSE KOUTER HERBERGT PERMANENTE BOEKENBEURS TUSSEN ANDELSBEURS EN OPERA

Standaard Boekhandel opent er één van de grootste algemene en wetenschappelijke boekhandels van Vlaanderen.

Een uitgesproken groeiscenario
In 1984 telde Vlaanderen dertig Standaard Boekhandels. Twintig jaar later opende Standaard Boekhandel (eind november) zijn zevenennegentigste verkooppunt in Vlaanderen (Brussel inbegrepen). Nadat Standaard Boekhandel eerder dit jaar nieuwe winkels opende in Maldegem, Brakel, Antwerpen Century Center, Poperinge, Leopoldsburg, Kontich en Waasland Shopping Center vormt de Gentse Kouter het orgelpunt voor 2004.

Een volwaardige algemene en wetenschappelijke Standaard Boekhandel in Gent
De zevenennegentigste Standaard Boekhandel op de Kouter mag terecht een orgelpunt genoemd worden. Een gemiddelde Standaard Boekhandel draagt de naam "Algemene Boekhandel" heeft een verkoopoppervlakte van circa 240 vierkante meter, en biedt een compleet aanbod algemene boeken, tijdschriften, DVD's,video's en cd-roms aan. Een aantal Vlaamse provinciesteden herbergen "Algemene en Wetenschappelijke boekhandels" die naast het klassieke aanbod nog meer aandacht besteden aan uitgaven gericht op het bedrijfsleven en het hoger onderwijs. Zij beschikken ook over een grotere verkoopoppervlakte. De bestaande Standaard Boekhandel op het Sint-Baafsplein bood een assortiment wat vergelijkbaar was met het verruimde aanbod in andere provinciesteden als Hasselt, Leuven, Brussel en Antwerpen, maar had af te rekenen met een ruimteprobleem. Dit probleem wordt op de Kouter (in de voormalige stadsbibliotheek) stevig aangepakt met een verkoopoppervlakte van meer dan zevenhonderdvijftig vierkante meter. Naast deze verkoopoppervlakte die voor het grote publiek toegankelijk is, herbergt men ook een Studentboekhandel van nog eens 100 vierkante meter die full service levert aan de studenten van de Artevelde Hogeschool.

Drie Standaard Boekhandels in één stad
Vermits ook de vertrouwde Standaard Boekhandel op het Sint-Baafsplein en de Standaard Boekhandel die gevestigd is in het Shoppingcenter van Gent Zuid hun activiteiten verder zetten, kan de Gentenaar in zijn stad terecht bij drie Standaard Boekhandels, een voorrecht dat ze voorlopig alleen met de inwoners van Antwerpen moeten delen.

En zelfs voor één keer een café in de boekhandel
Op zaterdag 11 december wordt de gloednieuwe boekhandel verbouwd tot café. Men laat er tafels en krukken, bieren en frisdranken aanrukken want cafébazin Fried'l Lesage (Radio 1) ontvangt er tussen 14 uur en 16.30 uur bekende Gentse gasten: Lieve Blancquart, Herman Brusselmans, Gerda Dendooven, Jef Geeraerts, Amélie O, Christophe Vekeman en Luc De Vos. Terwijl zij loslippig over Gent en literatuur praten, kunnen alle andere stamgasten hen schaamteloos afluisteren. Cafébazin Fried'l trakteert immers niet alleen bekende Gentenaars, maar ook u. Op een pint, maar vooral op een fijne babbel. Zo staat u meteen mee aan het doopvont van deze gloednieuwe Standaard Boekhandel.

De kinderen zijn er heer en meester
Op zondag 12 december blijven de deuren van de nieuwe Standaard Boekhandel de hele dag open van 10 uur tot 18 uur. Heer en meester die dag zijn de kinderen, voor wie vanaf 10 uur tal van activiteiten zijn voorzien. Zo komt Patatje de hele dag ballonfiguren plooien en waagt jeugdauteur Emily Lauwers zich van 10 uur tot 12 uur samen met de kinderen aan tekenen.Voorts nestelen ook de olifant Sax, de beer Bom, het konijn Oeps en de eend Kwekkwek van Circus Hocus Pocus zich van 14 uur tot 17 uur tussen de boeken. Jeugdauteur Brigitte Minne doet hun verhaal, de illustratoren van VroumVroum tekenen hen tot leven.
Overigens kunnen de kinderen het ganse jaar door het leesbeest uithangen in een speciaal voor hen voorziene kinderboekenafdeling.

Voor meer informatie over Standaard Boekhandel en zijn nieuwe locatie in Gent kan u contact opnemen met:
Daniël Dullers
T: 03/760 32 57
M: 0477 49 74 63
daniel.dullers@standaardboek.com
Rechtenvrij fotomateriaal is eventueel beschikbaar

Voor meer informatie over het openingsprogramma en de aanwezige auteurs kan u contact opnemen met:
Jelle Van Riet
T: 03 366 50 64
M: 0473 55 24 83
jelle.van.riet@pandora.be