CDA

CDA

01-12-04
Smilde: vragen over bijdrage werkgevers aan kinderopvang

Tweede Kamerlid Margreeth Smilde heeft aan minister Aart Jan de Geus (Sociale Zaken & Werkgelegenheid) schriftelijke vragen gesteld over de bijdrage van werkgevers aan de kinderopvang. Hieronder staan alle vragen:


1.- Is de minister bekend met het bericht, dat veel werkgevers aangeven hun bijdrage voor kinderopvang voor hun werknemers te laten vervallen met de komst van de nieuwe wet ? ( Telegraaf van 1 december
2004 )


2.- Klopt het bericht dat het aantal deelnemende werkgevers daalt en zo ja, kan de minister cijfers geven over de omvang van de daling ?


3.- Hoe verhoudt zich dit bericht tot de Aanbeveling van de Stichting van de Arbeid van november jl. om juist bij CAO-onderhandelingen door sociale partners een bijdrage voor kinderopvang van werkgevers actief te bevorderen en tot de afspraken die bij het Sociaal Akkoord zijn gemaakt om meer deelname van kinderopvang mogelijk te maken ?


4.- Welke acties onderneemt de minister om de tendens die in het bericht genoemd wordt , te keren in het licht van de ambitie om in
2008 een deelname van 90 % van de werkgevers te realiseren ?