Politie Drenthe

Woensdagmorgen

Assen 01-12-2004

Alcomobilisten aangehouden
DALERPEEL De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 32-jarige man uit Dalerpeel aangehouden aan de Steigerwijk op verdenking van het rijden onder invloed. De man blies op het politiebureau 475 ugl. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. HOOGEVEEN Agenten hebben in de nacht van dinsdag op woensdag een 23-jarige Belg uit Montigny le Tilleul aangehouden. De bestuurder van een bedrijfsauto blies op het bureau 395 ugl. Hij kreeg een rijverbod van drie uur en een dagvaarding uitgereikt.

Verlichtingscontroles
HOOGEVEEN De politie heeft tijdens de avondspits een verlichtingscontrole gehouden in de omgeving van de Mr. Cramerweg. Bij het zogenaamde fietserstunneltje zijn zes fietsers bekeurd voor het rijden zonder licht. Tijdens een vervolgsurveillance zijn vier processen-verbaal uitgeschreven voor het fietsen zonder verlichting (2x), het rijden zonder helm en het veroorzaken van geluidsoverlast door te harde muziek in de auto.
MEPPEL Tijdens een verlichtingscontrole in de omgeving van de Eendrachstraat zijn zes fietsers bekeurd voor het rijden zonder licht.

Woninginbraken
BORGER Dinsdagmiddag is tussen 15.30 uur en 17.00 uur ingebroken in een woning aan het Waardeel. Er is voor enkele duizenden euros aan goederen ontvreemd. De daders hebben onder meer fietsen, schaatsen en juwelen meegenomen. Doordat de garagedeur niet op slot zat, wisten de insluipers in huis te komen. Door de politie is een sporenonderzoek verricht. De eigenaar deed aangifte.
ASSEN Dinsdagmiddag is tussen 13.15 uur en 17.45 uur ingebroken in een woning aan de Vaart Noordzijde. Uit de woning zijn onder meer vleeswaren, zuurkool en telefoons weggenomen. Het schadebedrag is nog onbekend.

Autos bekrast
HOOGEVEEN Op een parkeerplaats bij een flat aan de Jakob Elemastraat zijn vijf autos bekrast. Het bekrassen van de autos is vermoedelijk gebeurd tussen zaterdag 27 november en maandag 29 november. De eigenaren doen aangifte.

Ramona Venema verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdagmiddag 17.00 uur. Tel. 0592-361268 of 06-52528533.