Eemland noord, 09.45 uur

Utrecht 01-12-2004 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Recalcitrante automobiliste

SOEST Op dinsdag 30 november werd een automobiliste aangehouden omdat zij vermoedelijk teveel had gedronken.

Rond middernacht meldde een getuige dat een automobiliste kennelijk onder invloed van alcohol over de Birkstraat reed. Politiemensen gingen ter plaatse en zagen de automobiliste, een 43-jarige vrouw uit Enschede, op de Torenstraat rijden. Zij kreeg een stopteken.

De Enschedese had geen rijbewijs bij zich en rook naar alcohol. Naast haar lag een 0,5-liter blikje bier op een stoel. Zij weigerde aan een blaastest mee te werken en werd aangehouden. Zij verzette zich tegen haar aanhouding en werd geboeid. In de politieauto bleef zij zich recalcitrant gedragen.

Ook in het politiebureau bleef zij zich verzetten en is ingesloten. Tegen haar wordt proces-verbaal voor het rijden onder invloed van alcohol en voor het verzet opgemaakt.

Fietsverlichtingscontrole

SOEST De politie heeft op dinsdag 30 november van 17.00 uur tot 18.00 uur een fietsverlichtingscontrole op de Dalweg gehouden. Tien fietsers werden bekeurd omdat hun verlichting niet in orde was. Tevens kregen zij een folder mee met tips voor reparatie en de aanschaf van fietsverlichting.

Verkeerscontrole

BAARN De politie heeft op dinsdag 30 november van 14.45 uur tot 15.50 uur een verkeerscontrole op De Geerenweg gehouden. Vijf automobilisten werden bekeurd omdat zij te hard reden en vijf omdat zij geen gebruik maakten van de autogordel.

Fietsverlichtingscontrole

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De politie heeft op dinsdag 30 november van 07.15 uur tot 07.45 uur op de Nijkerkerweg een
fietsverlichtingscontrole gehouden. Tien fietsers werden bekeurd omdat hun voor- en/of achterverlichting niet werkte.