Provincie Overijssel

Provincie en gemeente Raalte bestrijden gladheid gezamenlijk

De provincie Overijssel en de gemeente Raalte slaan de handen ineen bij de bestrijding van gladheid op de provinciale en gemeentelijke wegen. Dit winterseizoen (2004/2005) zullen provincie en gemeente de gladheid preventief te lijf gaan. Dit betekent strooien voordat het glad dreigt te worden. Gedeputeerde Klaasen (portefeuillehouder Bereikbaarheid) en mevrouw Stegeman (wethouder openbare werken en regionale samenwerking) ondertekenen op 1 december aanstaande het convenant over de gladheidbestrijding.

De provincie en de gemeente gaan de gladheidbestrijding uitvoeren vanuit het provinciale steunpunt net buiten Raalte. Door de samenwerking wordt gladheid effectiever bestreden. Zodra het glad dreigt te worden, komen namelijk provincie én gemeente in actie. Dit komt de veiligheid van de weggebruiker ten goede. Daarnaast leidt de samenwerking tot een kostenbesparing, omdat gezamenlijk van dezelfde voorzieningen gebruik gemaakt kan worden.

De provincie heeft al enige jaren ervaring met de preventieve gladheidbestrijding. Bij de gemeente zorgt de nieuwe werkwijze voor de nodige aanpassingen. Zo moet de gemeente Raalte investeren in strooiers en voorzieningen bij de zoutopslag. Daarnaast moet ook de gladheidmelding worden aangepast.

nieuwsredactie@prv-overijssel.nl

© 2004 Provincie Overijssel