Provincie Zuid-Holland

Provincie heet reizigers welkom op Rotterdam Airport

Rotterdam Airport wordt in toenemende mate gebruikt door (zakelijke) reizigers die kortdurend verblijven in Zuid-Holland. Deze trips worden vaak gecombineerd met een bezoek aan een bezienswaardigheid in de directe omgeving. Het Zuid-Hollands Bureau voor Toerisme heeft, in opdracht van de provincie Zuid-Holland, een sfeerimpressie van de bezienswaardigheden in Zuid-Holland vervaardigd. Bezoekers worden zo 'aan de voordeur', dat wil zeggen in de aankomsthal van Rotterdam Airport, welkom geheten in Zuid-Holland. Deze sfeerimpressie wordt op woensdag 1december aanstaande om 12.30 uur onthuld door gedeputeerde F.D. (Erik) van Heijningen.

De regio is voor de buitenlandse bezoeker gemakkelijker, sneller en voordeliger bereikbaar geworden. Het aantal bestemmingen dat via Rotterdam Airport wordt aangeboden, mede doordat Transavia Rotterdam Airport eerder dit jaar als tweede thuisbasis verkoos, is fors toegenomen. "De provincie heet de honderdduizenden reizigers, die nu jaarlijks op Rotterdam Airport arriveren, graag welkom. De verwelkoming van de reizigers wordt, vanaf 1 december, ondersteund door de sfeerimpressie die bezienswaardigheden in Zuid-Holland toont.", aldus Van Heijningen.

Zuid-Holland ook toeristische bestemmingDe toeristische sector is een van de speerpunten van de provincie Zuid-Holland. Bijzondere landelijke bezienswaardigheden zoals de Bollenvelden, de kust, de Molens van Kinderdijk en pittoreske locaties als Delft bevinden zich in Zuid-Holland. De bestedingen van reizigers in hotels, restaurants en (souvenir)winkels spelen voor de bijdrage van deze sector aan de provinciale economie vanzelfsprekend een belangrijke rol. Bovendien is de toeristische branche een grote bron van werkgelegenheid. De provincie wil de totale toeristische bestedingen in Zuid-Holland tot 2007 met 10% verhogen.

Secundaire toeristische bestemmingenZogenoemde secundaire toeristische bestemmingen, waartoe ook de provincie Zuid-Holland behoort, zijn voor bijvoorbeeld korte (steden)reizen in het internationaal verblijfstoerisme sterk in opkomst. Vele toeristen hebben de 'grote' bestemmingen in Europa, zoals Londen, Parijs en Barcelona al één of meerdere keren bezocht en interesseren zich nu juist voor minder bekende of voor de hand liggende regio's. Het aantal bestemmingen dat via Rotterdam Airport wordt aangeboden is verbreed. Hierdoor is Zuid-Holland voor buitenlandse bezoekers gemakkelijker bereikbaar geworden. Naar verwachting zal dit een zeer positieve impuls geven aan het toeristisch bedrijfsleven in de provincie Zuid-Holland.

Bron: afdeling Communicatie, telefoon 070 - 441 66 22